Facebook anklagas för att ha sett Instagram-användare genom kameror

Facebook, Instagram, Facebookintäkter, Instagram Facebookintäkter, Instagramintäkter, Instagramannonsintäkter

Facebook Inc. stäms igen för påstått spionera på Instagram-användare, den här gången genom obehörig användning av deras mobiltelefoner.

Rättegången härrör från medierapporter i juli att appen för fotodelning verkade ha tillgång till iPhone-kameror även när de inte aktivt användes.

Facebook förnekade rapporterna och skyllde på ett fel, som det sa att det korrigerade, för att utlösa vad det beskrev som falska meddelanden om att Instagram hade tillgång till iPhone-kameror.

I klagomålet som inlämnades torsdag i federal domstol i San Francisco, hävdar Instagram-användaren Brittany Conditi i New Jersey att appens användning av kameran är avsiktlig och gjort i syfte att samla in ”lukrativa och värdefulla uppgifter om sina användare som den annars inte skulle ha tillgång till . ”

Genom att “skaffa extremt privata och intima personuppgifter om sina användare, inklusive i privatlivet i sina egna hem”, kan Instagram och Facebook samla in “värdefull insikt och marknadsundersökning”, enligt klagomålet.

Facebook vägrade att kommentera.

I en stämningsansökan förra månaden anklagades Facebook för att ha använt ansiktsigenkänningsteknik för att olagligt skörda de biometriska uppgifterna från sina mer än 100 miljoner Instagram-användare. Facebook nekade påståendet och sa att Instagram inte använder ansiktsigenkänningsteknik.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button