FAA: TyvÀrr, det Àr olagligt att försvara en drönare

FAA: TyvÀrr, det Àr olagligt att försvara en drönare

Om du funderar pÄ att lÀgga till en flammskytt eller pistol i din drönare för en episk utblÄsningsfest pÄ slutet av sommaren, tÀnk igen. Federal Aviation Administration vill att du ska veta att det Àr olagligt att bevÀpna en drönare.

“Kanske har du sett foton och videor pĂ„ nĂ€tet av drönare med fĂ€sta vapen, bomber, fyrverkerier, flamslungor och andra farliga föremĂ„l. TĂ€nk inte pĂ„ att fĂ€sta sĂ„dana föremĂ„l till en drönare eftersom man kan driva en drönare med en sĂ„dan föremĂ„l betydande skada pĂ„ en person och pĂ„ ditt bankkonto, “sa FAA i en varning pĂ„ torsdag.

Enligt amerikansk lag Àr det olagligt för icke-militÀr personal att flyga ett flygplan som Àr utrustat med ett vapen, och samma regel gÀller för konsumentdronor, sade tillsynsmyndigheten. Endast en administratör med FAA kan sanktionera en vapeniserad drönare.

“Operatörer utsĂ€tts för civilrĂ€ttsliga pĂ„följder upp till $ 25 000 för varje övertrĂ€delse,” tillade FAA. Vad som betraktas som ett farligt vapen innehĂ„ller allt som Ă€r “lĂ€tt kapabelt att orsaka dödsfall eller allvarlig kroppsskada.”

Droner har nu flamförare och det hÀr kommer förmodligen inte att sluta bra. pic.twitter.com/bWweydygOe

– PCMag (@PCMag) 5 augusti 2019

Tillsynsmyndigheten utfÀrdade varningen eftersom ett företag som heter Throwflame i Cleveland, Ohio, har sÄlt en flammaskÀr-utrustad drönare till amerikanska kunder. I motsats till FAA: s varning hÀvdar företaget att produkten Àr laglig i USA, Àven om det Àr upp till köparen att avgöra om den bifogade flamhÀmtaren bryter mot statliga eller lokala lagar.

Även om konsumentdronor verkligen kan vara roliga, kan de ocksĂ„ anvĂ€ndas för onödiga Ă€ndamĂ„l. Förra Ă„ret försökte angripare att mörda presidenten i Venezuela genom att anvĂ€nda tvĂ„ DJI-droner fyllda med sprĂ€ngĂ€mnen.

Potentialen för drönardrivna bombningar fick FAA att nyligen börja krÀva att alla drönare skulle visa minilicensplattor utanför bÄten. Tidigare tillÀt FAA att drönarens ID-information kunde monteras inuti batterifacket, men brottsbekÀmpning uttryckte oro för att en bomb i hemlighet skulle kunna riggas inuti samma fack.