Få en glimt av Vivos färgförändrande smartphone-prototyp i ny video

Vivo färgbytestelefon, vivo bakre glasfärgsförändring, vivo färgförändringsteknik, vivo smarttelefoninnovationer, första färgbytestelefon, elektrokromt glas

Vivo är ett smarttelefonmärke som alltid tar med sig nya innovationer, allt från fingeravtrycksläsare på skärmen till blixtsnabb laddningsteknik till att placera en gimble i kameramodulen. Det senaste tillskottet till deras lista med innovationer är ett smarttelefon bakglas som ändrar färg, till skillnad från andra telefoner (Samsung Galaxy Note 10, OnePlus 8 och andra) där du måste ändra vinkel för att uppleva färgförändringen.

I en video upptäckt av Android-myndighetWeibo, byter mysterietelefonens bakre glas färg med ett tryck på en knapp. Enligt en tipster har Vivo kunnat uppnå dessa resultat genom att använda en elektrokrom glasplatta som justerar färgerna enligt spänningen med hjälp av ett färgmorferande material.

Som observerats i konceptvideon är telefonens färg safirblå i början men den ändras till en mer silverfärgad yta när en tumme placeras. En stor fråga är dock om det kommer att påverka telefonens batteritid eller inte. Maskinöversättningen indikerar att den har utformats med tanke på energiförbrukningen så att den inte tömmer batteriet.

I alla videor som hittills har lagts upp har kameramodulen täckts med en isklämma. Men designen på kameramodulen liknar den nyligen lanserade X50-serien från det kinesiska smarttelefonmärket.

Trots den snygga innovationen är detta inte det första företaget som använder elektrokromt glas på en smartphone. OnePlus använde den i sin koncepttelefon för att dölja de bakre kamerorna som fungerar som ett filter när linserna inte används. Det skulle också ge fotografer en fördel i ljusare miljöer där exponeringen är för mycket som standard.

Vivo har bekräftat att de arbetar med den nämnda tekniken för att införliva i sina nya smartphones men det är ännu inte lärt sig om det kommer att leda till en enorm ökning av kostnaden för smarttelefonen eller inte.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button