Europeiska digitala annonsörer kritiserar Apple för nya sekretessregler i iOS 14 för appspårning

Enligt en rapport från Reuters kritiserar nu flera europeiska digitala reklamföretag Apple för att iOS 14 kräver ytterligare tillstånd från användare för att spåra dem genom andra appar och webbplatser.

Enligt rapporten kritiserade 16 marknadsföringsföreningar att Apple nu gör apparna i iOS 14 för att ha sökt tillstånd två gånger, vilket i sin tur kommer att öka användarna att vägra och inte stämma appen alls.

Apple introducerade den nya iOS 14 under WWDC-evenemanget i år där Apple förklarade sina nya sekretessfunktioner och också förklarade de nya appspårningskontrollerna. Det betyder att utvecklarna nu måste få användarrättigheter för att spåra dem via en app.

En ny popup dyker upp som kommer att ha ett meddelande om att appen vill spåra dig över webbplatser och appar som ägs av företaget. Dessutom måste utvecklarna berätta för användarna om varför de söker deras tillstånd att spåra dem via webbplatserna och apparna som ägs av företaget.

EU: s digitala annonsörer kritiserar den här nya mekanismen för att söka samtycke från användarna. Europeiska digitala marknadsföringsföretag säger att den här nya popup-fönstret medför en högre risk för vägran.

Relaterade Artiklar

Back to top button