Ett hav av ytor? Vad du kan förvänta dig vid Microsofts onsdagshändelse

Microsofts stora “vad är nästa” -händelse kommer att starta i morgon morgon den 2 oktober i New York City. Och inför den har ryktfabriken på internet arbetat övertid. Massor av skummet har omgiven en hel portfölj av nya och uppdaterade Surface-enheter. Det är en nästan säkerhet; Microsofts eget Surface Twitter-konto säger att Surface-nyheterna är nära förestående.

Men vad är verkligt i ryktemixen, och vad är det inte? Det är vem som helst gissar, men vi har sammanställt det mest trovärdiga. Tänk på att allt detta är obekräftade rapporter just nu, så ta dem med ett saltkorn.

Förväntade uppdateringar: Surface Pro, Surface Laptop

Först och förmodligen det minst överraskande är två sannolika uppdateringar av befintliga produkter. Den första är den avtagbara 2-i-1-surfplattan Surface Pro 7 – en ny modell av Surface Pro 6, som vi granskade positivt – fick sina vanliga uppdateringar.

Dessa bör innehålla mer kraftfulla interna komponenter (en CPU-bump verkar vara säker), men det ser också ut att äntligen kommer USB Type-C-anslutning till enheten. (Den här informationen och bilderna kommer från Evan Blass ‘@evleaks Twitter-konto, som nu är lösenordslåst.)

Microsoft Surface Pro-läckage

När det gäller rykten från andra källor har några nya Surface Pro-färgalternativ också retats. Dessutom pekar en FCC-arkivering på en nydesignad penna för Surface Pro och andra Microsoft-enheter, som till synes kommer att skryta med trådlös laddning.

Sedan finns det sannolikheten för en Surface Laptop 3. Den befintliga Surface Laptop 2-versionen har en 13-tums skärm, men en ny modell kan pumpa upp skärmstorleken till 15 inches, eller Microsoft kan erbjuda Surface Laptops i skärmstorlekar. Den ryktade större modellen skulle enligt uppgift också kunna drivas av en AMD Ryzen mobilprocessor, vilket säkert skulle vara en första för Microsoft-märkt hårdvara.

Microsoft Surface Laptop 3 Läckage

Däremot verkar ingen prata om uppdateringar av Surface Book löstagbar 2-i-1. (Den familjen finns nu på Surface Book 2.) Trots att vi tror att det beror på en uppdatering, åtminstone när det gäller dess interna bitar, om vi ser en i morgon är det någon som gissar.

Snapdragon kommer till ytan?

En uppdaterad Surface Pro skulle knappast vara en överraskning, men rykten om en helt ny enhet ger en större twist. Blass rapporterar också om en påtaglig Surface-surfplatta som körs på ett ARM-chip. Detta är inte nödvändigtvis en annan modell av Surface Pro 7, utan snarare en ryktad Surface 7.

Med ett Qualcomm ARM-chip snarare än en Intel-processor, skulle denna Surface 7 passa någonstans mellan den mindre Surface Go och den fullfjädrade Surface Pro som en annan typ av iPad-konkurrent. Och detta skulle kunna återge en väg som liknar en som Microsoft har gått tidigare, med Surface 2 släppt tillsammans med Surface Pro 2. Detta Snapdragon-chip borde dock vara mycket mer kapabelt än Nvidia Tegra 4-chipet i Surface 2 någonsin var, och enheten kan också ha LTE.

Microsoft Surface ARM-läckage 2

Renderna från de läckta bilderna, om de är riktiga, visar att den här ARM-baserade ytan skulle ha ett övergripande tunnare utseende, trimramar och USB Type-C-portar, vilket alla pekar på en smalare, mellan Surface-enhet. Du kan fortfarande se det löstagbara tangentbordet, liksom en uppdaterad penna, så den här ARM-baserade ytan borde ha liknande funktioner (om inte prestanda) som Pro-modellerna.

Centaurus: En tvådelad yta?

Om det händer (även om vi anser att det är mindre troligt än sakerna ovan), kan ett av de mer vändande tillkännagivandena vara en mer eller mindre verklig iteration av Microsofts ryktade prototypenhet, kodnamnet “Centaurus.”

Detta är en Surface med dubbla skärmar, den typ av vilken vi börjar se fler och fler prototyper av (tänk Samsung Galaxy Fold eller Lenovos prototyp med hopfällbar skärm, men med en söm mellan skärmarna). Den här enheten har ryktats i ett par år och har, som Digital Trends observerat, till synes funnits under olika projektnamn.

Analytikern IHK Markit hävdar att Centaurus kan ha två 9-tums skärmar, lite större än vad som föreslagits i dessa tidigare Microsoft-projekt, därmed mer tablett- eller till och med bärbar. Analytikern föreslår också att bildförhållandet skulle vara 4: 3, i motsats till 3: 2 som används på andra Surface-enheter. Dessutom kan det mycket möjligt köras på en ny “Windows Lite”. (Den versionen av Windows, kodnamnet “Santorini”, skulle kunna se ut vid evenemanget. Mer om det på länken.)

Med Galaxy Fold tillbaka på marknaden, Lenovos egen hopfällbara dator under utveckling och olika prototypbärbara enheter med dubbelskärm som retas av Intel, är tiden för en sådan produkt mogen. Till skillnad från andra möjliga tillkännagivanden vid detta evenemang skulle vi fortfarande inte förvänta oss att Centaurus skulle vara tillgängligt för nära morgondagens potentiella avslöjande. Den här kommer sannolikt att behöva mer matlagning; uppskattningar kommer tidigast i Q1 eller Q2 2020. Kanske imorgon kommer att innebära en teaser.

Ställ in Microsofts liveström i morgon klockan 10 ET för att se vilka av dessa rapporter som kommer att uppnås och vilka överraskningar Microsoft kan ha i ärmen. Vi kommer att delta i evenemanget personligen, hantera och samla första intryck av alla nya redskap som debuterar, så kolla in våra första intryck strax efter.

Relaterade Artiklar

Back to top button