Ett hav av ytor? Vad du kan förvÀnta dig vid Microsofts onsdagshÀndelse

 Ett hav av ytor?  Vad du kan förvÀnta dig vid Microsofts onsdagshÀndelse

Microsofts stora “vad Ă€r nĂ€sta” -hĂ€ndelse kommer att starta i morgon morgon den 2 oktober i New York City. Och inför den har ryktfabriken pĂ„ internet arbetat övertid. Massor av skummet har omgiven en hel portfölj av nya och uppdaterade Surface-enheter. Det Ă€r en nĂ€stan sĂ€kerhet; Microsofts eget Surface Twitter-konto sĂ€ger att Surface-nyheterna Ă€r nĂ€ra förestĂ„ende.

Men vad Àr verkligt i ryktemixen, och vad Àr det inte? Det Àr vem som helst gissar, men vi har sammanstÀllt det mest trovÀrdiga. TÀnk pÄ att allt detta Àr obekrÀftade rapporter just nu, sÄ ta dem med ett saltkorn.

FörvÀntade uppdateringar: Surface Pro, Surface Laptop

Först och förmodligen det minst överraskande Ă€r tvĂ„ sannolika uppdateringar av befintliga produkter. Den första Ă€r den avtagbara 2-i-1-surfplattan Surface Pro 7 – en ny modell av Surface Pro 6, som vi granskade positivt – fick sina vanliga uppdateringar.

Dessa bör innehĂ„lla mer kraftfulla interna komponenter (en CPU-bump verkar vara sĂ€ker), men det ser ocksĂ„ ut att Ă€ntligen kommer USB Type-C-anslutning till enheten. (Den hĂ€r informationen och bilderna kommer frĂ„n Evan Blass ‘@evleaks Twitter-konto, som nu Ă€r lösenordslĂ„st.)

Microsoft Surface Pro-lÀckage

NÀr det gÀller rykten frÄn andra kÀllor har nÄgra nya Surface Pro-fÀrgalternativ ocksÄ retats. Dessutom pekar en FCC-arkivering pÄ en nydesignad penna för Surface Pro och andra Microsoft-enheter, som till synes kommer att skryta med trÄdlös laddning.

Sedan finns det sannolikheten för en Surface Laptop 3. Den befintliga Surface Laptop 2-versionen har en 13-tums skÀrm, men en ny modell kan pumpa upp skÀrmstorleken till 15 inches, eller Microsoft kan erbjuda Surface Laptops i skÀrmstorlekar. Den ryktade större modellen skulle enligt uppgift ocksÄ kunna drivas av en AMD Ryzen mobilprocessor, vilket sÀkert skulle vara en första för Microsoft-mÀrkt hÄrdvara.

Microsoft Surface Laptop 3 LĂ€ckage

DÀremot verkar ingen prata om uppdateringar av Surface Book löstagbar 2-i-1. (Den familjen finns nu pÄ Surface Book 2.) Trots att vi tror att det beror pÄ en uppdatering, Ätminstone nÀr det gÀller dess interna bitar, om vi ser en i morgon Àr det nÄgon som gissar.

Snapdragon kommer till ytan?

En uppdaterad Surface Pro skulle knappast vara en överraskning, men rykten om en helt ny enhet ger en större twist. Blass rapporterar ocksÄ om en pÄtaglig Surface-surfplatta som körs pÄ ett ARM-chip. Detta Àr inte nödvÀndigtvis en annan modell av Surface Pro 7, utan snarare en ryktad Surface 7.

Med ett Qualcomm ARM-chip snarare Àn en Intel-processor, skulle denna Surface 7 passa nÄgonstans mellan den mindre Surface Go och den fullfjÀdrade Surface Pro som en annan typ av iPad-konkurrent. Och detta skulle kunna Äterge en vÀg som liknar en som Microsoft har gÄtt tidigare, med Surface 2 slÀppt tillsammans med Surface Pro 2. Detta Snapdragon-chip borde dock vara mycket mer kapabelt Àn Nvidia Tegra 4-chipet i Surface 2 nÄgonsin var, och enheten kan ocksÄ ha LTE.

Microsoft Surface ARM-lÀckage 2

Renderna frÄn de lÀckta bilderna, om de Àr riktiga, visar att den hÀr ARM-baserade ytan skulle ha ett övergripande tunnare utseende, trimramar och USB Type-C-portar, vilket alla pekar pÄ en smalare, mellan Surface-enhet. Du kan fortfarande se det löstagbara tangentbordet, liksom en uppdaterad penna, sÄ den hÀr ARM-baserade ytan borde ha liknande funktioner (om inte prestanda) som Pro-modellerna.

Centaurus: En tvÄdelad yta?

Om det hĂ€nder (Ă€ven om vi anser att det Ă€r mindre troligt Ă€n sakerna ovan), kan ett av de mer vĂ€ndande tillkĂ€nnagivandena vara en mer eller mindre verklig iteration av Microsofts ryktade prototypenhet, kodnamnet “Centaurus.”

Detta Àr en Surface med dubbla skÀrmar, den typ av vilken vi börjar se fler och fler prototyper av (tÀnk Samsung Galaxy Fold eller Lenovos prototyp med hopfÀllbar skÀrm, men med en söm mellan skÀrmarna). Den hÀr enheten har ryktats i ett par Är och har, som Digital Trends observerat, till synes funnits under olika projektnamn.

Analytikern IHK Markit hĂ€vdar att Centaurus kan ha tvĂ„ 9-tums skĂ€rmar, lite större Ă€n vad som föreslagits i dessa tidigare Microsoft-projekt, dĂ€rmed mer tablett- eller till och med bĂ€rbar. Analytikern föreslĂ„r ocksĂ„ att bildförhĂ„llandet skulle vara 4: 3, i motsats till 3: 2 som anvĂ€nds pĂ„ andra Surface-enheter. Dessutom kan det mycket möjligt köras pĂ„ en ny “Windows Lite”. (Den versionen av Windows, kodnamnet “Santorini”, skulle kunna se ut vid evenemanget. Mer om det pĂ„ lĂ€nken.)

Med Galaxy Fold tillbaka pÄ marknaden, Lenovos egen hopfÀllbara dator under utveckling och olika prototypbÀrbara enheter med dubbelskÀrm som retas av Intel, Àr tiden för en sÄdan produkt mogen. Till skillnad frÄn andra möjliga tillkÀnnagivanden vid detta evenemang skulle vi fortfarande inte förvÀnta oss att Centaurus skulle vara tillgÀngligt för nÀra morgondagens potentiella avslöjande. Den hÀr kommer sannolikt att behöva mer matlagning; uppskattningar kommer tidigast i Q1 eller Q2 2020. Kanske imorgon kommer att innebÀra en teaser.

StÀll in Microsofts liveström i morgon klockan 10 ET för att se vilka av dessa rapporter som kommer att uppnÄs och vilka överraskningar Microsoft kan ha i Àrmen. Vi kommer att delta i evenemanget personligen, hantera och samla första intryck av alla nya redskap som debuterar, sÄ kolla in vÄra första intryck strax efter.