Equifax kommer att betala 650 miljoner dollar för dataintrång 2017

Equifax-dataintrånget 2017 påverkade hälften av alla vuxna amerikaner som utsattes för en hög risk för identitetsstöld på grund av Equifax fruktansvärda hantering av deras personliga information. Nu är Equifax äntligen inställd på att betala.

Som Reuters rapporterar har en global förlikning uppnåtts mellan Equifax och Federal Trade Commission, Consumer Financial Protection Bureau och 50 amerikanska stater och territorier. Den totala uppgörelsen är värd 650 miljoner dollar, med upp till 425 miljoner dollar som avsatts för konsumenter.

När skadeprocessen har inletts kan du begära om du påverkades av överträdelsen #Equifax:

Gratis kreditövervakning och ID-stöldskyddstjänster. Upp till tio år gratis kreditövervakning ELLER $ 125 om du bestämmer dig för att inte registrera b / c har du redan kreditövervakning.

– FTC (@FTC) 22 juli 2019

Om du påverkades direkt av överträdelsen är det möjligt att lämna in ett krav på ersättning, som består av fyra delar. Equifax har gått med på att erbjuda upp till tio års gratis kreditövervakning (18 om du var minderårig i maj 2017), med fyra år av det inklusive alla tre kreditbyråerna (Equifax, Experian och TransUnion) samt $ 1 miljon identitet stöld insurnace. De återstående sex åren kommer att vara enbart kreditövervakning på Equifax. Du kan istället kräva $ 125 om du inte vill registrera dig för övervakningen. Det kommer också att finnas minst sju år med gratis restaureringstjänster för identitetsstöld och från 2020 får alla amerikanska konsumenter ytterligare sex gratis kreditrapporter från Equifax webbplats (förutsatt att någon någonsin vill riskera att använda Equifax igen).

Den största delen av ersättningen sker i form av en kontant betalning på upp till $ 20 000 som kan krävas per konsument som täcker utgifter relaterade till överträdelsen. Betalningen är uppdelad för att täcka den tid som hanteras på överträdelsen ($ 25 per timme), kostnader som uppkommit för kreditövervakning mellan 7 september 2016 och 7 september 2017 och kostnader som betalats till följd av överträdelsen, inklusive förluster från obehöriga avgifter , kostnad för frysning / frysning av din kreditrapport, kostnader för kreditövervakning, avgifter som betalas till yrkesverksamma och “andra utgifter” (notariatsavgifter, dokumentkostnader och portokostnader, körsträcka och telefonavgifter).

För närvarande har inga datum fastställts när skadeprocessen ska öppnas och när konsumenterna kan förvänta sig att få sina förmåner. Affären kräver domstolsgodkännande för att processen ska kunna starta. När godkännande erhålls kommer alla detaljer att finnas tillgängliga på FTC Equifax Data Breach Settlement-sidan. Om du tänker lämna in ett krav är det dags att samla in dina bevis för att få en del eller hela din $ 20 000-ersättning.

När det gäller resten av utbetalningen på 650 miljoner dollar tar 175 miljoner dollar formen av en böter som betalats till staterna. De återstående $ 50 miljoner kommer att betalas till Consumer Financial Protection Bureau, som finns för att se till att finansiella företag behandlar amerikanska konsumenter rättvist.

Relaterade Artiklar

Back to top button