Equifax kommer att betala 650 miljoner dollar för dataintrÄng 2017

Equifax kommer att betala 650 miljoner dollar för dataintrÄng 2017

Equifax-dataintrÄnget 2017 pÄverkade hÀlften av alla vuxna amerikaner som utsattes för en hög risk för identitetsstöld pÄ grund av Equifax fruktansvÀrda hantering av deras personliga information. Nu Àr Equifax Àntligen instÀlld pÄ att betala.

Som Reuters rapporterar har en global förlikning uppnÄtts mellan Equifax och Federal Trade Commission, Consumer Financial Protection Bureau och 50 amerikanska stater och territorier. Den totala uppgörelsen Àr vÀrd 650 miljoner dollar, med upp till 425 miljoner dollar som avsatts för konsumenter.

NÀr skadeprocessen har inletts kan du begÀra om du pÄverkades av övertrÀdelsen #Equifax:

Gratis kreditövervakning och ID-stöldskyddstjÀnster. Upp till tio Är gratis kreditövervakning ELLER $ 125 om du bestÀmmer dig för att inte registrera b / c har du redan kreditövervakning.

– FTC (@FTC) 22 juli 2019

Om du pÄverkades direkt av övertrÀdelsen Àr det möjligt att lÀmna in ett krav pÄ ersÀttning, som bestÄr av fyra delar. Equifax har gÄtt med pÄ att erbjuda upp till tio Ärs gratis kreditövervakning (18 om du var minderÄrig i maj 2017), med fyra Är av det inklusive alla tre kreditbyrÄerna (Equifax, Experian och TransUnion) samt $ 1 miljon identitet stöld insurnace. De ÄterstÄende sex Ären kommer att vara enbart kreditövervakning pÄ Equifax. Du kan istÀllet krÀva $ 125 om du inte vill registrera dig för övervakningen. Det kommer ocksÄ att finnas minst sju Är med gratis restaureringstjÀnster för identitetsstöld och frÄn 2020 fÄr alla amerikanska konsumenter ytterligare sex gratis kreditrapporter frÄn Equifax webbplats (förutsatt att nÄgon nÄgonsin vill riskera att anvÀnda Equifax igen).

Den största delen av ersĂ€ttningen sker i form av en kontant betalning pĂ„ upp till $ 20 000 som kan krĂ€vas per konsument som tĂ€cker utgifter relaterade till övertrĂ€delsen. Betalningen Ă€r uppdelad för att tĂ€cka den tid som hanteras pĂ„ övertrĂ€delsen ($ 25 per timme), kostnader som uppkommit för kreditövervakning mellan 7 september 2016 och 7 september 2017 och kostnader som betalats till följd av övertrĂ€delsen, inklusive förluster frĂ„n obehöriga avgifter , kostnad för frysning / frysning av din kreditrapport, kostnader för kreditövervakning, avgifter som betalas till yrkesverksamma och “andra utgifter” (notariatsavgifter, dokumentkostnader och portokostnader, körstrĂ€cka och telefonavgifter).

För nÀrvarande har inga datum faststÀllts nÀr skadeprocessen ska öppnas och nÀr konsumenterna kan förvÀnta sig att fÄ sina förmÄner. AffÀren krÀver domstolsgodkÀnnande för att processen ska kunna starta. NÀr godkÀnnande erhÄlls kommer alla detaljer att finnas tillgÀngliga pÄ FTC Equifax Data Breach Settlement-sidan. Om du tÀnker lÀmna in ett krav Àr det dags att samla in dina bevis för att fÄ en del eller hela din $ 20 000-ersÀttning.

NÀr det gÀller resten av utbetalningen pÄ 650 miljoner dollar tar 175 miljoner dollar formen av en böter som betalats till staterna. De ÄterstÄende $ 50 miljoner kommer att betalas till Consumer Financial Protection Bureau, som finns för att se till att finansiella företag behandlar amerikanska konsumenter rÀttvist.