Epic Games Store veckovis gratis spel erbjudande för att fortsÀtta

Epic Games Store veckovis gratis spel erbjudande för att fortsÀtta

Epic Games Store (EGS) kommer att fortsÀtta tÀvla med Steam efter att Epic tillkÀnnagav att det gÄr bÀttre Àn förmodligen nÄgon vÀntat.

Spelare verkar ha ett kÀrleks- / hatförhÄllande med EGS. Vissa avskyr det faktum att Epic har lyckats övertyga utvecklare att lansera exklusivt dÀr som ett alternativ till Steam. Andra uppskattar att erbjudas fler valmöjligheter i var de ska köpa sina PC-spel. Ingen kan verkligen argumentera med alla gratisspel, men det har hittills varit 73.

Som GameDaily.biz rapporterar har det gĂ„tt 13 mĂ„nader sedan Epic officiellt lanserade sin Steam-rival och den senaste statistiken gör det klart varför den digitala spelbutiken hĂ„ller fast. Epic sĂ€ger att 108 miljoner kunder har tagit spel genom butiken och spenderat 680 miljoner dollar i processen. Som Epics VD Tim Sweeney förklarar, “108M Ă€r det totala antalet Epic Games-konton som specifikt har fĂ„tt PC-versionen av minst en produkt, vare sig gratis eller betald.”

De goda nyheterna för alla som redan har registrerat sig för ett EGS-konto Àr att det kostnadsfria gratisspelet som erbjuds kommer att fortsÀtta under resten av 2020, liksom fokus pÄ exklusiva spel. För alla andra Àr ett EGS-konto gratis, sÄ varför inte registrera dig och göra ansprÄk pÄ gratisspelen Ätminstone?

Steve Allison, Epic Games Store GM, sĂ€ger att 90 procent av alla EGS-utgĂ„vor Ă€r exklusiva och att de har “drivit majoriteten av intĂ€kterna hittills.” Sweeney ser ocksĂ„ exklusiva som ett sĂ€tt att “hjĂ€lpa utvecklare med produktfinansiering och investera i marknadsföring och medvetenhet med vetskap om att dessa anstrĂ€ngningar ger nya kunder till vĂ„r butik, snarare Ă€n att bara skicka mer affĂ€rer till den etablerade.”

Om du undrar hur Epic lyckas hĂ„lla de fria spelen flödande, beror det pĂ„ att utvecklare fĂ„r betalt för dem. Som Sweeney förklarar, “Epic betalar varje utvecklare eller utgivare för möjligheten att distribuera sitt spel gratis i en vecka. De betalda beloppen förhandlas för att sĂ€kerstĂ€lla att utvecklaren vinner mer pĂ„ Epic-betalningen och den resulterande nya kundtillströmningen Ă€n vad de förvĂ€ntar sig att förlora i betald försĂ€ljning som ett resultat av den fria veckan. “

Om Valve inte ser EGS med viss oro nu kommer det sÀkert nÀr vi hör frÄn Sweeney den hÀr gÄngen nÀsta Är nÀr ytterligare 50+ spel har erbjudits gratis och regelbundna exklusiva drag har dragit Ànnu fler spelare till butiken.