Epic Games Store börjar lÀgga till molnsparningar

Epic Games Store börjar lÀgga till molnsparningar

Om Epic Games Store verkligen vill tÀvla med Steam mÄste den matcha alla funktioner som erbjuds. Den hÀr veckan lade det till ytterligare en viktig i form av moln sparar stöd.

Som Eurogamer rapporterar sĂ„gs molnsparingar först av en spelare som mĂ€rkte ett alternativ för “aktivera molnsparande” i spelet Moonlighter. Tim Sweeney, VD för Epic Games, bekrĂ€ftade i en tweet att molnsparande verkligen var aktiverade, men bara för ett par spel. Det andra spelet visar sig vara This War of Mine.

Molnsparing Àr aktiverat för ett par nya spel just nu. Vi har lite mer arbete att göra innan vi rullar ut det bredare.

– Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) 25 juli 2019

SÄ funktionaliteten Àr dÀr, men Epic tar inga chanser eftersom det sannolikt kan skruva upp spara speldata. Funktionen kommer dÀrför att rullas ut lÄngsamt och bara nÀr Epic Àr övertygad om att den fungerar 100 procent av tiden.

Steam först introducerade molnet sparar lÄngt tillbaka 2008 nÀr Half-Life och dess uppföljare fick dem först. De Àr extremt anvÀndbara bÄde som ett sÀtt att hÄlla dina spara spel sÀkra och fÄ tillgÄng till dem pÄ flera maskiner utan att behöva överföra data manuellt. Epic siktade pÄ att ha funktionaliteten pÄ plats i maj, men gÄr klart bakom schemat.

NÀr vi tittar pÄ Epic Games Store-fÀrdplanen pÄ Trello, borde vi förvÀnta oss att en redesign av butikssidan, förbÀttrade korrigeringar vad gÀller storlek, integrering av Humble Bundle-funktionalitet och möjligheten att vara vÀrd för video i butiken lÀggs till inom de nÀrmaste tre mÄnaderna.