Enormt Twitter-hack träffar konton av Elon Musk, Bill Gates, Obama, More

UPPDATERA 23:00 ET: Twitter sa ikväll att man anser att hacket var en “samordnad socialteknisk attack av människor som framgångsrikt riktade in sig på några av våra anställda med tillgång till interna system och verktyg.”

Tweet Tweet


Originalhistoria:
De officiella Twitter-kontona för flera högt profilerade användare – inklusive Elon Musk, Bill Gates och Joe Biden – hackades alla kort i dag för att främja en Bitcoin-bluff.

Sent på eftermiddagen togs Twitter-konton som tillhör flera kryptovalutaplattformar – inklusive Coinbase, Gemini och Binance – kort för att uppmuntra användare att skicka Bitcoin till en digital plånbok.

“Vi har samarbetat med CryptoForHealth och ger tillbaka 5000 BTC till samhället”, hävdade bedragarna. Människor som skickade pengar till plånboken lovades att de skulle få tillbaka dubbelt så mycket.

De mystiska synderna tog sedan över konton för många kändisar, inklusive Barack Obama, Amazon VD Jeff Bezos och Kanye West, för att ytterligare främja bedrägeriet. ”Jag ger tillbaka till mitt samhälle på grund av Covid-19! Allt Bitcoin som skickas till min adress nedan kommer att skickas tillbaka dubbelt. Om du skickar 1 000 dollar skickar jag tillbaka 2 000 dollar! ” läst tweets.

bluff-tweetet från Joe Biden.
bedrägeritweet från Wiz Khalifa
(Bilder: Twitter-skärmdumpar)

Konton som tillhör Apple och Uber kapades också för att uppmuntra användare att donera till samma digitala plånbok, som har fått dussintals transaktioner sedan bedrägeriet inleddes. Totalt har plånboken samlat över 12 bitcoin eller 110 690 $.

Vid ett tillfälle bytte de mystiska synderna till en annan plånbok och tog över Kim Kardashians konto för att marknadsföra det.

(Kredit: Twitter)

Som svar Twitter twittrade klockan 17.45 ET: ”Vi är medvetna om en säkerhetsincident som påverkar konton på Twitter. Vi undersöker och vidtar åtgärder för att åtgärda det. Vi kommer att uppdatera alla inom kort. ”

För att ta itu med problemet gick dock tweet-funktionen kort ned för verifierade användare.

Tweet

Twitter-vd Jack Dorsey twittrade senare att det hade varit en “tuff dag för oss på Twitter” och lovade detaljer när han hade mer information om vad som hände.

Tweet

Den utbredda hackingen väcker spekulationer om att ett inloggningssystem på Twitter eller en tredjepartsleverantör innehåller en sårbarhet, som de mystiska synderna utnyttjar. Angriparna verkar gå tillbaka till vissa konton för att skicka meddelandet igen. det dykt upp på Elon Musks flöde flera gånger, till exempel.

Tyler Winklevoss, VD för kryptovalutautbyte Gemini, sa att hackarna kunde bryta mot sitt Twitter-konto, trots att tvåfaktorautentiseringen var aktiverad.

Relaterade Artiklar

Back to top button