En revolution vÀntar oss: RÀckvidden för elbilar ska tredubblas!

Tesla-aktier har avfyrat: Nu har det mer vÀrde Àn Ford och GM tillsammans

Eftersom fler och fler företag och regeringar strÀvar efter att minska sitt koldioxidavtryck och deras beroende av fossila brÀnslen ökar antalet mÀnniskor som arbetar för att förbÀttra systemet för lagring av el. Batteriets livslÀngd och livslÀngd Àr ett av de viktigaste omrÄdena i vÄr elektriska framtid.

Företag som Tesla, Toshiba, Panasonic och Samsung arbetar redan hÄrt för att göra framtidens elbilar till en bÀttre Äktur Àn traditionella bilar. TyvÀrr Àr de inte dÀr Àn, det kan förÀndras snart.

Detta framgĂ„r av ny forskning frĂ„n University of Waterloo, som sĂ€ger att anvĂ€ndningen av litium vid produktion av en negativ elektrod skulle “dramatiskt kunna öka batterikapaciteten”, vilket skulle resultera i en dramatisk ökning av körstrĂ€ckan för elfordon.

Forskning publicerad i den vetenskapliga tidskriften Joule beskriver hur forskare tillsatte en blandning av fosfor och svavel i en elektrolyt. Denna speciella blandning Àr att reagera omedelbart med den negativa litiumelektroden och skapa ett extremt tunt skyddande lager pÄ den. Detta skydd av litium bör vara extremt fördelaktigt inte bara för att öka kapaciteten utan ocksÄ för hÄllbarhet. Forskare uppskattar att deras upptÀckt kan utöka rÀckvidden för elbilar upp till trefaldigt.

Batterikapacitet och rÀckvidd Àr för nÀrvarande de svagaste lÀnkarna i dagens elbilar. Om detta kunde lösas pÄ nÄgot sÀtt skulle vi ha en riktig elektrisk revolution till hands för att flytta bilar med förbrÀnningsmotorer till det andra spÄret.

Om och nÀr detta hÀnder anges inte i forskningen. Vi Àr dock nÄgra Är lÄngt frÄn eventuell lansering.