En ny textbomb gör WhatsApp krasch; uppdatering släppt för att åtgärda problemet

whatsapp chattläckage, bollywood skådespelare whatsapp chattläckage, droger fall bollywood, whatsapp slut till slut kryptering

WhatsApp introducerar nya funktioner och lanserar nya uppdateringar för sina användare varje dag som går. Några av dessa uppdateringar är inriktade på att förhindra hackare från att komma åt användardata som sparats på smartphones men enligt en rapport från WABetaInfo hackare använder WhatsApp-textbomber som gör att smartphones fryser och sedan gör enheten obrukbar.

En WhatsApp-talesman erkände frågan och sa i ett e-postmeddelande till indianexpress.com, “WhatsApp har släppt och redan börjat rulla ut en korrigeringsfil som adresserar detta i sin senaste iOS-programuppdatering. Som med alla tekniska produkter uppmuntrar vi användare att hålla sin WhatsApp-app och sitt mobila operativsystem uppdaterade och ladda ner uppdateringar när de är tillgängliga. ”

Nyligen, WABetaInfo bad användarna att dela nya idéer för funktioner som kan föras till den allmänt använda meddelandeplattformen. Men en av anhängarna försökte uppmärksamma en ny teknik med hjälp av textmeddelanden som får telefoner att frysa och sedan krascha.

-Anti-krasch integrerad i officiell WhatsApp: Det finns meddelanden som är utformade för att frysa eller krascha din WhatsApp. Sedan finns det modifierade WhatsApp-versioner som har ett “Crashcode-skydd” som en större Unicode-databas. Vi behöver detta integrerat i den officiella applikationen. pic.twitter.com/bpyWtFUwQO

– Ian (@ Ian_Oli_01) 15 augusti 2020

WABetaInfo svarade på denna tweet med – ”Jag tog upp frågan för några veckor sedan. Mina anhängare sa att detta kallas “Binario”, “Kontaktbomber”, “Trava Zap”, “Crashers” eller helt enkelt “meddelande / vcard-krasch”. Det är väldigt komplicerat att förklara, men dessa meddelanden kan krascha WhatsApp varje gång du öppnar appen. ”

Textbombens ursprung

Ursprunget till WhatsApp-textbomben kan spåras tillbaka till Brasilien där dessa händelser är vanliga. Enligt uppgift startade det i mitten av augusti och sprider sig nu globalt.

En textbomb är inget annat än en serie slumpmässigt placerade specialtecken som inte har någon form av design eller mening. Anledningen till kraschen är att WhatsApp inte förstår innebörden av dessa meddelanden. Dessa texter leder till att din telefon hänger eller blir inoperabel även om du stänger och öppnar WhatsApp igen.

Du får inte öppna några meddelanden från okända och misstänkta kontakter som kan innehålla tecken som dessa. Du kan gå in i sekretessinställningarna och bara tillåta “mina kontakter” att lägga till dig i valfri grupp istället för att tillåta åtgärden för alla.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button