En COVID-19 temperaturövervakningspatch är under utveckling

Forskare runt om i världen arbetar hårt med att utveckla ett COVID-19-vaccin samtidigt som de försöker förbättra testningen av viruset. Vid sidan av dessa ansträngningar kan vi snart alla ha på oss en lapp för att övervaka kroppstemperaturen i ett försök att upptäcka infektion så tidigt som möjligt.

Som Reuters rapporterar har en grupp företag samlats för att utveckla en bärbar lapp som innehåller ett chip som har till uppgift att ständigt övervaka vår kroppstemperatur för tecken på höjd. Plåstret kommer att anslutas trådlöst till smarttelefonen som vi alla bär runt så att bäraren kan informeras så snart de första tecknen på infektion uppstår.

Plåstret är arbetet för New Yorks investeringsföretag Asymmetric Return Captial, mjukvaruutvecklaren SensiML och hemsjukvårdsföretaget Upward Health. Chipet designas av Linear ASICs och kommer att tillverkas i Minnesota av SkyWalker Technology.

SensiML är involverat som en del av ett bredare försök att använda sina artificiella intelligensverktyg för att upptäcka symtom på COVID-19-infektion. Chris Rogers, VD för SensiML, kommenterade: “Det finns ett enormt behov av bättre pre-diagnostiska screeningverktyg när åtgärder för att återvända till arbetet införs över hela USA och hela världen. Hela SensiML-teamet är glada över utsikterna att vår kant AI teknik kan potentiellt bidra positivt till de globala ansträngningarna för att bekämpa denna pandemi. ” Företaget arbetar också med ett projekt för att Crowdsource hostljud i ett försök att identifiera unika hostmönster associerade med sjukdomen. Den resulterande datasetet släpps sedan som öppen källkod för forskare att dra nytta av.

Syftet med alla företag som är inblandade är att låta lappen massproduceras så snart som möjligt, med Bryan Wisk, en grundande partner på Asymmetric Return Capital, som förklarar att det är särskilt viktigt att ha tillgång till plåstret när vi går in i influensasäsong senare i år. “

Att övertyga människor att bära plåstret kommer att kosta ner, hur väl det har visat sig fungera, och som med kontaktspårningsapparna kan användarnas integritet bibehållas angående de data plåstret samlar över tiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button