En av fem personer har dödat en profil för sociala medier för integritet

En av fem personer har dödat en profil för sociala medier för integritet

Det var inte sĂ„ lĂ€nge sedan att integritet inte verkade vara ett problem online, eftersom mĂ€nniskor delade sina tankar, bilder, platser och mer villigt pĂ„ alla sociala medietjĂ€nster. Men sekretessskandalerna under de senaste Ă„ren – med stora företagsföretag inklusive Facebook och Google – och stĂ€ndiga dataintrĂ„ng har gett mĂ€nniskor mycket att tĂ€nka mer pĂ„. Det stĂ„r för nya data som slĂ€ppts av DuckDuckGo.

Why Axis Bug

För dem som inte kĂ€nner till DuckDuckGo, det Ă€r en sökmotor som hĂ€nger sin hatt pĂ„ att vara sĂ„ privat som möjligt – typ av anti-Google. Det erbjuder ocksĂ„ webblĂ€sartillĂ€gg och en egen mobilwebblĂ€sare för att frĂ€mja det mĂ„let. För att kvantifiera hur mĂ€nniskor kĂ€nner för integritet, anlitade DuckDuckGo SurveyMonkeys publikplattform och undersökte 1114 personer i augusti 2019. (Undersökningen fick betalt.)

Resultaten var sĂ€ker pĂ„ att göra tjĂ€nster som DuckDuckGo och Startpage.com (en annan privat sökning, om Ă€n en som anvĂ€nder Googles resultat medan du maskerar dig) ganska nöjda. Överst pĂ„ listan: 79,2 procent (plus eller minus 2,3) av mĂ€nniskorna har gĂ„tt in pĂ„ sina sociala mediekonton under de senaste 12 mĂ„naderna för att justera sina integritetsinstĂ€llningar. Kanske mer talande Ă€r att hela 23 procent (± 2,4) har angett integritet som anledningen till att de raderade eller inaktiverade ett socialt konto.

Det Ă€r inte bara pĂ„ Facebook – det Ă€r i alla sociala medier, med 28,5 procent (± 5,5) som slĂ„r pĂ„ Twitter och 30,5 procent (± 5,6) gör detsamma pĂ„ Instagram.

Diagrammet överst visar exakt vilka justeringar mÀnniskor har gjort det senaste Äret, frÄn att sÀtta en profil till privat (35 procent) till att ta bort inlÀgg (43,1 procent). Diagrammet nedan visar ÄtgÀrder som tagits för att förbÀttra sÀkerhet och integritet utanför sociala medianÀtverk. Det inkluderar ökad anvÀndning av lösenordshanterare, aktivering av spÄrningsinstÀllningar och mer anvÀndning av VPN.

Why Axis-diagrammet - DuckDuckGo - ÅtgĂ€rder som vidtas för att skydda integriteten pĂ„ nĂ€tet

DuckDuckGo citerar sina egna trafiknummer som “ett tecken pĂ„ detta skifte mot att vidta Ă„tgĂ€rder för integritet”: Dess trafik har ökat 68 procent frĂ„n Ă„r till Ă„r.

Företaget frĂ„gade ocksĂ„ respondenterna om vikten av integritet nĂ€r de övervĂ€ger tekniska inköp. 64 procent (± 2,8) sa att det Ă„tminstone Ă€r mycket – om inte extremt – viktigt. Siffran blir högre nĂ€r du borrar ner till smartphones (74,9 procent), bĂ€rbara datorer / datorer (78,1 procent) och smarta hem grejer (77,8 procent).

För mer, lÀs hela rapporten pÄ DuckDuckGos blogg för SpreadPrivacy.com.