Elon Musk retar Talking Teslas

Elon Musk retar Talking Teslas

Elon Musk tweeter med jÀmna mellanrum om en ny Tesla-funktion som vi aldrig trodde att vi behövde, och han har precis gjort det igen. Tesla lÀgger till möjligheten att prata med fotgÀngare inifrÄn sina fordon utan att behöva öppna ett fönster.

Teslas kommer snart att prata med mÀnniskor om du vill. Detta Àr verkligt. pic.twitter.com/8AJdERX5qa

– Buff Mage (@elonmusk) 12 januari 2020

Som Engadget rapporterar bygger den nya funktionen pÄ de externa högtalarna som Tesla lÀgger till i sina fordon för att följa europeiska och amerikanska konstgjorda ljudbestÀmmelser. Dessa ljud krÀvs för att fotgÀngare ska kunna höra elektriska fordon som kör i lÄnga hastigheter. En högtalare kan dock anvÀndas för mÄnga olika typer av ljud, sÄ varför inte röst ocksÄ?

Förutom att fungera som en intercom kommer förinspelade ljudklipp att stödjas, med Musk-angivande som inkluderar pruttljud. Mer allvarligt kommer dock spelandet av externt ljud att lĂ€ggas till som en funktion i Sentry-lĂ€ge, vilket Musk sĂ€ger bör leda till “nĂ„gon episk rĂ„nförvirring.”

Elbilar som kan spela ljud externt kommer att bli en standardfunktion eftersom de behöver avge ett ljud nÀr de kör. Om inte nya regler kommer in som sÀger att det Àr allt de fÄr anvÀnda för, misstÀnker jag att intercom-funktionen kommer att bli populÀr i alla fordon. Om inget annat skulle det verkligen förbÀttra upplevelsen av att besöka en genomkörning i regnet.