Elon Musk: Första Mars City tar 1000 rymdskepp, 20 Är

Elon Musk: Första Mars City tar 1000 rymdskepp, 20 Är

Elon Musk Àr aldrig en som skÀms bort frÄn att svara pÄ de svÄra frÄgorna angÄende hans ambitiösa projekt, varför vi nu har en leveranstid för den första Mars-staden.

Som TechCrunch rapporterar, talade Musk tidigare i veckan vid en flygvapnets Pitch Day i San Francisco, som erbjuder investeringar till intressanta nystartade företag som kan frÀmja militÀr teknik. Samtalen och frÄgorna som följde berörde Musks affÀrsintressen inklusive Tesla och SpaceX, men resulterade ocksÄ i ytterligare diskussioner pÄ Twitter.

SÄ det tar cirka 20 Är att överföra en miljon ton till Mars Base Alpha, vilket förhoppningsvis rÀcker för att göra det hÄllbart

– Elon Musk (@elonmusk) 7 november 2019

De twittrade frĂ„gorna hĂ€rstammar frĂ„n pĂ„stĂ„endet att varje lansering av SpaceX Starship bara skulle kosta 2 miljoner dollar, för som Musk förklarade, “ekonomin mĂ„ste vara nĂ„got sĂ„dant för att bygga en sjĂ€lvförsörjande stad pĂ„ Mars.”

NÀr diskussionen fortsatte delade Musk ytterligare detaljer som svar pÄ frÄgorna. Vi vet nu att Musk tror att han kommer att behöva 1000 rymdskepp för att skapa den första hÄllbara Mars-staden. Anledningen till att sÄ mÄnga behövs beror pÄ att de tvÄ planeterna bara anordnar varannan Är och det faktum att varje Starship Àr begrÀnsat till 150 ton last.

PÄ hur lÄng tid staden skulle ta att bygga har Musk ocksÄ ett svar. Han tror att staden kommer att krÀva en miljon ton resurser som transporteras frÄn jorden, sÄ det skulle ta ungefÀr 20 Är att slutföra med de 1 000 stjÀrnskepp. Med andra ord kan Musk leva pÄ Mars före 2050, förutsatt att han kan göra resan pÄ 70-talet.