Elon Musk: Batteriets energitäthet ökar 50 procent till 2024

Tesla hade några goda nyheter förra månaden efter att Panasonic lyckades förbättra energitätheten hos sina 2170 litiumjonceller. Det resulterade i ett förbättrat intervall för både modell 3 och modell Y. Men om fyra år framöver förväntas dessa vinster vara 50 procent högre.

Som Reuters rapporterar antydde Musk 50-procentig förbättring av energitätheten i en tweet på måndagen. Han svarade på en tweet av Sam Korus, en analytiker på ARK Investment Management LLC, som frågade varför Musk var upphetsad över en elstråle trots att elflyg kräver att man slår 400Wh / kg energitäthet. Musk svarade med att “400 Wh / kg livslängd med hög cykel, producerad i volym (inte bara ett laboratorium) är inte långt. Förmodligen 3 till 4 år.”

Tweet

Om han har rätt kommer vi att se 400Wh-batterier anlända 2024, vilket frigör potentialen för elektriska jetstrålar, men också drastiskt förbättrar utbudet av Teslas elfordon. Just nu använder Teslas 260Wh-batterier och har en räckvidd på 330-400 miles. År 2024 antyder denna densitetsförbättring att de kommer att ha en räckvidd på 500-600 miles, och det är utan att överväga ytterligare optimeringar av hur elbilar fungerar eller viktminskningar.

Tesla kommer att hålla sin batteridag den 22 september, vid vilken tidpunkt vi borde höra mer om hur företaget och dess batteripartners, inklusive Panasonic och Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), har för avsikt att förbättra batteriets prestanda under de närmaste åren . Tillbaka i juni sa CATL att det har ett elbilbatteri som är bra i över en miljon mil “redo att producera.” Panasonic hoppas också kunna förbättra sitt 2170-batteri under de kommande fem åren och pressa densiteten upp med ytterligare 20 procent.

Relaterade Artiklar

Back to top button