Elgato lÀgger till HDR till 4K60 Pro Capture Card

Elgato lÀgger till HDR till 4K60 Pro Capture Card

Med nÀsta generations spelkonsoler i horisonten kommer det inte dröja lÀnge innan 4K-spel med HDR blir standard. Elgato förbereder sig för det genom att uppdatera sitt avancerade fÄngstkort för att stödja HDR, men samtidigt sÀnka priset avsevÀrt.

Som VentureBeat rapporterar heter det nya kortet Elgato 4K60 Pro MK.2 och ersĂ€tter 4K60 Pro i Elgatos sortiment. BĂ„da korten stöder 4K (2160p) inspelning vid 60 fps, men MK.2 lĂ€gger till HDR10-stöd i mixen. Även om du inte behöver HDR-support just nu, nĂ€r PlayStation 5 och Xbox Scarlett-konsolerna kommer nĂ€sta Ă„r, kommer HDR att förvĂ€ntas i varje spel och du har ett kort som klarar att fĂ„nga det.

Elgato har stöd för all streamingprogramvara ur lÄdan inklusive populÀra val OBS Studio, Streamlabs OBS och XSplit. Du kan ocksÄ spela in video i flera appar samtidigt och spela in deverala 4K60 Pro-kort pÄ en dator om du sÄ önskar, till exempel att du spelar in lokala flerspelarsessioner regelbundet. Kortet fungerar med alla dina konsoler samt populÀra streamingplattformar Twitch och YouTube.

TillÀgget av HDR uppskattas och framtidssÀkra kortet för de nÀrmaste Ären, men det Àr den nya prispunkten som kommer att bli en stor dragning. Den gamla versionen av fÄngstkortet kostade $ 400, vilket gjorde det dyrare Àn den populÀra AverMedia Live Gamer 4K, som kunde hÀmtas för $ 300. 4K60 Pro MK.2 kostar dock bara 250 $, vilket gör det till kortet att vÀlja baserat pÄ pris / funktioner / prestanda.