Elgato lägger till HDR till 4K60 Pro Capture Card

Med nästa generations spelkonsoler i horisonten kommer det inte dröja länge innan 4K-spel med HDR blir standard. Elgato förbereder sig för det genom att uppdatera sitt avancerade fångstkort för att stödja HDR, men samtidigt sänka priset avsevärt.

Som VentureBeat rapporterar heter det nya kortet Elgato 4K60 Pro MK.2 och ersätter 4K60 Pro i Elgatos sortiment. Båda korten stöder 4K (2160p) inspelning vid 60 fps, men MK.2 lägger till HDR10-stöd i mixen. Även om du inte behöver HDR-support just nu, när PlayStation 5 och Xbox Scarlett-konsolerna kommer nästa år, kommer HDR att förväntas i varje spel och du har ett kort som klarar att fånga det.

Elgato har stöd för all streamingprogramvara ur lådan inklusive populära val OBS Studio, Streamlabs OBS och XSplit. Du kan också spela in video i flera appar samtidigt och spela in deverala 4K60 Pro-kort på en dator om du så önskar, till exempel att du spelar in lokala flerspelarsessioner regelbundet. Kortet fungerar med alla dina konsoler samt populära streamingplattformar Twitch och YouTube.

Tillägget av HDR uppskattas och framtidssäkra kortet för de närmaste åren, men det är den nya prispunkten som kommer att bli en stor dragning. Den gamla versionen av fångstkortet kostade $ 400, vilket gjorde det dyrare än den populära AverMedia Live Gamer 4K, som kunde hämtas för $ 300. 4K60 Pro MK.2 kostar dock bara 250 $, vilket gör det till kortet att välja baserat på pris / funktioner / prestanda.

Relaterade Artiklar

Back to top button