Elbilmål i Indien sett skapa cybersäkerhetsrisk: NITI Aayog

Indiska marknaden för elbilar, NITI Aayog, it-säkerhetshot, EV-utrullning, Tata Motors, indiska biltillverkare, Mahindra och Mahindra, elnät, Hyundai, batterihanteringssystem, kraftsektor Premiärminister Narendra Modis administration sa förra året att den strävar efter att ha mest elektriska fordon år 2030, i ett land där cirka 3 miljoner fossila bränsledrivna personbilar säljs årligen. (Bildkälla: Bloomberg)

Indiens beroende av importerade komponenter för elfordon kan göra landet sårbart för cybersäkerhetsöverträdelser, enligt regeringens främsta tankesmedja.

Indien borde tillverka de flesta delar som behövs för sin elektriska fordonspark, eftersom utrustning som transporteras från utlandet kan äventyras, säger VK Saraswat, en medlem av tankesmedjan, NITI Aayog, i en intervju. Hela programvaran och minst 55 procent av komponenterna måste tillverkas på hemmaplan för att skydda elfordon och nätet. “Det måste pressas mot lokal tillverkning,” sa Saraswat.

Premiärminister Narendra Modis administration sa förra året att den strävar efter att ha mest elektriska fordon år 2030, i ett land där cirka 3 miljoner fossila bränsledrivna personbilar säljs årligen. I ett försök att komma igång med den framväxande marknaden för elfordon genomförde Indien förra året sitt första anbud att köpa 10 000 elbilar för statligt bruk som vunnits av de indiska biltillverkarna Tata Motors Ltd och Mahindra & Mahindra Ltd.

Statligt ägda energieffektivitetstjänster, som har till uppgift att hjälpa nationen att minska utsläppen och bromsa bränsleimporten, sa lördag att man planerar att utfärda ett andra anbud för att skaffa 10 000 elbilar på tre månader. Vissa utländska biltillverkare vill också komma in i det nya segmentet. Hyundai Motor Co är redo att vara den första globala biltillverkaren som introducerar ett elfordon i Indien nästa år, med planer på att ta med helt nedslagna kit från sina fabriker hemma.

Medan Kina tillverkar allt från ett chip till en omvandlare för sina elektriska fordon, använder indiska biltillverkare importerad elektronisk utrustning, sa Saraswat. Lokala elfordonstillverkare importerar nästan 80 procent av kärnan i en elbil, inklusive batteriet och batterihanteringssystemet, enligt Kavan Mukhtyar, som leder fordonsutövningen vid PwC India. Den lokala försörjningskedjan är ny, eftersom det knappast finns några volymer, och Indien förväntas ha så många 10 000 batteridrivna fyrhjulingar och cirka 100 000 tvåhjulingar i slutet av mars, sade han.

“I flera branscher där vi tar utrustning från utlandet har det funnits tillfällen där det finns en bakdörrpost lämnad öppen och information går tillbaka till utrustningsleverantören, vilket i framtiden kan få konsekvenser för den nationella säkerheten,” Supratim Chakraborty, associerad partner på säger Khaitan & Co.

Central Electricity Authority, Indiens planeringsorgan för kraftsektorn, har lämnat en rapport till regeringen om cybersäkerhet för elfordon. Ett av förslagen är att säkerställa att elbilar och laddstationer inte har samma kommunikationssystem, så det finns en brandvägg som hindrar en bil från att kommunicera med elnätet, sade CEA: s ordförande Ravindra Kumar Verma.

“Några av den indiska regeringens oro kan bara vara att hjälpa till att motivera stöd till den inhemska industrin”, enligt Londons Colin McKerracher, chef för avancerad transportinsikt på Bloomberg New Energy Finance. Inget land tillverkar alla komponenter som går in i en bil, så många av dessa risker finns redan, sade han.

Relaterade Artiklar

Back to top button