Efter Tariff Undantag, Apple att bygga nya Mac Pro i Texas

Efter Tariff Undantag, Apple att bygga nya Mac Pro i Texas

Trots rapporter om motsatsen sa Apple idag att de kommer att montera sin kommande Mac Pro i Austin, Texas.

Nyheten kommer efter att Trump-administrationen gick med pÄ att höja en 25-procentig avgift pÄ vissa kinesiska tillverkade datordelar, inklusive grafikkort, moderkort och skrivbordstorn.

Apple hade begÀrt ett tullbefrielse för 15 komponenter tillverkade av Kina, inklusive vad som tycktes vara aluminiumramen för Mac Pro. Trump-administrationen svarade genom att bevilja undantag för minst tio av dem.

“Mac Pro Ă€r Apples kraftfullaste dator nĂ„gonsin och vi Ă€r stolta över att bygga den i Austin. Vi tackar administrationen för deras stöd som möjliggör denna möjlighet”, sĂ€ger VD Tim Cook i ett uttalande.

Mac Pro kommer att byggas pĂ„ samma anlĂ€ggning som producerade 2013-modellen. Även om Mac fortfarande kommer att förlita sig pĂ„ vissa kinesisktillverkade delar, kommer den uppdaterade produkten att innehĂ„lla 2,5 gĂ„nger fler US-tillverkade komponenter Ă€n sin föregĂ„ngare. Delarna kommer frĂ„n över ett dussin amerikanska företag, inklusive de som Ă€r baserade i bland annat Arizona, Maine och New York.

Mac Pro börjar pÄ 5 999 $ nÀr den kommer till hösten. Produktionen startar snart, sÀger Apple.

För nÀrvarande har Trump infört en 25-procentig taxa pÄ helt monterade stationÀra datorer frÄn Kina. Hans administration planerar att införa ytterligare 10 procent avgifter pÄ kinesiskt tillverkade smartphones, bÀrbara datorer och videospelkonsoler i december sÄvida inte Washington och Peking kan trÀffa en handelsavtal. Som ett resultat har vissa leverantörer flyttat tillverkningen frÄn Kina medan andra har varnat för att de mÄste höja priserna för att kompensera tullkostnaderna.