Efter Tariff Undantag, Apple att bygga nya Mac Pro i Texas

Trots rapporter om motsatsen sa Apple idag att de kommer att montera sin kommande Mac Pro i Austin, Texas.

Nyheten kommer efter att Trump-administrationen gick med på att höja en 25-procentig avgift på vissa kinesiska tillverkade datordelar, inklusive grafikkort, moderkort och skrivbordstorn.

Apple hade begärt ett tullbefrielse för 15 komponenter tillverkade av Kina, inklusive vad som tycktes vara aluminiumramen för Mac Pro. Trump-administrationen svarade genom att bevilja undantag för minst tio av dem.

“Mac Pro är Apples kraftfullaste dator någonsin och vi är stolta över att bygga den i Austin. Vi tackar administrationen för deras stöd som möjliggör denna möjlighet”, säger VD Tim Cook i ett uttalande.

Mac Pro kommer att byggas på samma anläggning som producerade 2013-modellen. Även om Mac fortfarande kommer att förlita sig på vissa kinesisktillverkade delar, kommer den uppdaterade produkten att innehålla 2,5 gånger fler US-tillverkade komponenter än sin föregångare. Delarna kommer från över ett dussin amerikanska företag, inklusive de som är baserade i bland annat Arizona, Maine och New York.

Mac Pro börjar på 5 999 $ när den kommer till hösten. Produktionen startar snart, säger Apple.

För närvarande har Trump infört en 25-procentig taxa på helt monterade stationära datorer från Kina. Hans administration planerar att införa ytterligare 10 procent avgifter på kinesiskt tillverkade smartphones, bärbara datorer och videospelkonsoler i december såvida inte Washington och Peking kan träffa en handelsavtal. Som ett resultat har vissa leverantörer flyttat tillverkningen från Kina medan andra har varnat för att de måste höja priserna för att kompensera tullkostnaderna.

Relaterade Artiklar

Back to top button