Efter skott drar Cloudflare kontakten på 8chan

UPPDATERING 12:45 ET: Alex Stamos, tidigare Facebook-säkerhetschef och nuvarande Stanford Internet Observatory-forskare, noterade på Twitter att 8chan var värd för Voxility med tanke på att “Epik / Bitmitigate äger väldigt lite av sin egen hårdvara och istället hyr Voxilitys servrar och AS.” Voxility svarade för att säga att det har “tagit hand om detta” genom att blockera tredje parts värd.

“Vi tolererar inte hatprat”, säger Voxility till PCMag. “Vi är ett registrerat telco som tillhandahåller tjänster till identifierbara återförsäljare, och så snart vi fick besked om innehållet som Epik / BitMitigate hostade, fortsatte vi med att helt ta bort återförsäljaren från [the] Voxility-nätverk. Det tog oss några minuter att ta reda på vem som är värd för vad, men innehållet är nu helt förbjudet. “

Epik, en domännamnsregistrator, sa att den fortfarande överväger sina alternativ.

“Vi går in i en hal sluttning när vi börjar begränsa tal som gör oss obekväma”, säger Rob Monster, VD för Epik, i ett uttalande. “Vår filosofi är att om kunden inte bryter mot lagen är de skyddade under vårt paraply av tjänster.

“Vi har inte fattat ett definitivt beslut om huruvida vi ska tillhandahålla DDoS-begränsningstjänster eller innehållsleveranstjänster för dem. Vi kommer att utvärdera detta de närmaste dagarna,” fortsatte Monster. “Från det lilla vi vet hittills är chans inte laglösa och har måttlighet, särskilt när det gäller DMCA och innehåll som är olagligt i USA. I slutändan tror vi att det bästa desinfektionsmedlet för mörker men detta måste absolut ske inom lagens gränser. “

För 10 minuter sedan var 8chan nere och dess innehållsleveransnätverk var “under attack”, twittrade en administratör.

UPPDATERING 8/5 09:00 ET: En 8chan-administratör idag sa att webbplatsen nu använder BitMitigate, som är anti-DDoS som används av The Daily Stormer, som Kevin Roose konstaterar. “8chan kommer tillbaka online över hela världen när dns sprids. Rapportera eventuella fel eller konst till mig så att jag kan fixa det”, twittrade administratören för två timmar sedan.

Originalberättelse 8/4 22:45 ET:
I kölvattnet av helgens massskott i El Paso, Texas och Dayton, Ohio, kommer säkerhetsföretaget Cloudflare att sparka 8chan från sitt nätverk ikväll.

“8chan är bland de mer än 19 miljoner internetfastigheter som använder Cloudflares tjänst”, skrev VD Matthew Prince i ett blogginlägg. “Vi har precis skickat ett meddelande om att vi avslutar 8chan som kund med effekt vid midnatt ikväll Pacific Time.”

Cloudflare erbjuder webbplatser internetsäkerhet och skydd mot Distributed Denial of Service (DDoS) -attacker, bland andra tjänster. Så utan Cloudflares tjänster är 8chan utsatt för attacker.

Men sajten har länge varit ett resmål för internetets nedgång. El Paso-skytten publicerade ett dokument som beskrev hans påstådda motiv till 8chan minuter innan han attackerade en Walmart-butik på lördag, dödade 20 personer och skadade ytterligare 26. Skytten som attackerade en moské i Nya Zeeland och mannen som öppnade eld i en Poway, Kalifornien, synagogen skickade också dokument till 8chan innan de härjade.

“8chan har upprepade gånger visat sig vara en cesspool av hat”, skrev Prince ikväll. Men hans beslut är en om-face från vad han berättade tidigare idag, när han sa att Cloudflare hade en “moralisk skyldighet” att hålla 8chan online, delvis för att det hjälper brottsbekämpning att hålla koll på terroristchatter.

Cloudflare har “samarbetat kring övervakning av potentiella hatsidor i vårt nätverk och underrättat brottsbekämpning när det fanns innehåll som innehöll en indikation på potentiellt våld”, sa Prince ikväll. Det passade emellertid inte bra med en nation som tappade alltmer frekventa massskott, och han meddelade en hjärtbyte bara blyg klockan 22 ET.

“Vi tolererar motvilligt innehåll som vi tycker är förkastligt, men vi drar linjen vid plattformar som har visat att de direkt inspirerar till tragiska händelser och är laglösa av design. 8chan har passerat den linjen. Det kommer därför inte längre att få använda våra tjänster,” han sa.

Cloudflare är “otroligt obekvämt [acting as] innehållsdomare och planerar inte att utöva det ofta, “skrev Prince. År 2017 avslutade Cloudflare den vita nationalistiska webbplatsen The Daily Stormer efter Charlottesville.” Det orsakade ett kort avbrott i webbplatsens verksamhet men de kom snabbt tillbaka online med en Cloudflare-konkurrent, “Prince skrev.” I dag är Daily Stormer fortfarande tillgänglig och fortfarande äckligt.

“Jag tvivlar inte på att vi kommer att se samma sak hända med 8chan”, skrev han.

“Tyvärr kommer inte åtgärden vi vidtar idag att fixa hat online. Det kommer nästan inte ens att ta bort 8chan från Internet. Men det är rätt sak att göra. Hat online är en riktig fråga.”

Relaterade Artiklar

Back to top button