Efter Cortana arbetar Microsoft med en helt ny röstassistent

Microsoft, Windows 10x, röstassistent, Microsoft röstassistent för Windows 10x, Coratana, Siri, Google Assistant, Amazon Alexa Microsoft ger en andra chans att lansera en röstbaserad digital assistent.

Det är ingen hemlighet att Cortana lämnar andra röstassistenter som Alexa och Google Assistant. Men det betyder inte att Microsoft ger upp tanken på att styra operativsystemet via din röst.

Enligt en rapport ger Microsoft en andra chans att lansera en röstbaserad digital assistent. Den här gången kommer den nya röstassistenten snarare att komma till Windows 10X och inte Windows 10. Rapporten säger att Microsoft letar efter en ingenjör som kan utveckla en “överlägsen röstkontrollupplevelse” för Windows 10X.

Även om Microsoft inte uttryckligen avslöjar fullständiga detaljer, finns det ett tydligt tecken på att företaget kan utveckla en ny röstassistent som en tillgänglighetsfunktion. Även om det återstår att se om detta nya röststyrningssystem skulle vara en del av Cortana.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechnology) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

För de flesta konsumenter är Cortana redan död. Företaget tar tydligt avstånd från Cortana röstassistent, som skulle ta emot Apples Siri och Amazons Alexa. Det är inte så att Cortana var dumt, det var inte lika smart som Alexa eller Google Assistant.

Måste läsa | Med Alexa i centrum för allt är Amazons hårdvaruambitioner nu ustoppbara

Microsoft behöver ändå en ny röstassistent för Windows 10X. Om du inte känner till det, är Windows 10X Microsofts nya operativsystem utformat för bärbara datorer och hopfällbara dual-screen bärbara datorer. Företaget förväntas lansera sin Surface Neo, som kommer att hamna i butikshyllorna mot slutet av 2020. Windows 10X lovar en ny startmeny, uppdaterad åtgärdscenter och helt ny användarupplevelse.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button