Edifier S880DB Högtalarrecension

Edifier är tillbaka, den här gången med en ny uppsättning bokhyllahögtalare och jag måste säga, vid första anblicken ser de ut att vara en av deras mer premiumhögtalare, med estetik att matcha! Med fyra EQ-lägen, Hi Res-ljudcertifierad och trådlös anslutning, börjar det upphetsa mig. Låt oss komma in i lådan!

I lådan finns högtalarna, fjärrkontrollen, högtalarkabel, nätadapter, RCA-kabel, optisk kabel och USB A till B-kabel. Högtalarna kommer väl förpackade och skyddade, omgivna av gjuten polystyren. Högtalarna själva är gjorda av trä, antar MDF, målad i satinvit, med träpaneler i bokeffekt på båda sidor. Färdig med svart bashögtalare och diskant, det är ett väldigt djärvt och modernt utseende, som fungerar för mig och jag tycker att de ser fantastiska ut. Varje högtalare sitter på fyra gummifötter, vilket ger stabilitet och stöd. Du kan mäta storleken på dessa högtalare när du satt bredvid min iPhone 7 i bilden nedan. De är relativt små, men ändå ganska tunga och känns väl konstruerade. Bredvid en datorskärm eller liten tv eller HiFi-komponenter ser de bra ut.

edifier_s880db
Det finns flera sätt att ansluta din ljudkälla till högtalarna via de mer traditionella trådbundna sätten med RCA, optisk och koaxial, plus modernare sätt som USB och Bluetooth. USB-, optiska och koaxialingångarna har en samplingsfrekvens på upp till 192 kHz. USB-alternativet är ett nytt för mig, förstärkaren har en XMOS-processor inbyggd, vilket möjliggör USB-ljud så att du kan ansluta dina högtalare till din dator. Obs! USB-minnen stöds inte!

Högtalarna är aktiva, vilket innebär att de har sin egen förstärkare. Förstärkaren är placerad på den högra högtalaren och fungerar som mästaren, med den vänstra högtalaren som slav. Förstärkaren packar tillräckligt med juice för att driva 12W + 12W R / L (diskant) & 32W + 32W (bas). Kontrollerna för högtalarna är en del av förstärkaren och erbjuder volym-, diskant- och basreglage, plus källval. Du ser också på baksidan av den högra högtalaren är där du ansluter nätadaptern och lämnar högtalaren ut, en tjock 3m högtalarkabel tillhandahålls.

edifier_s880db

Högtalarna kan styras via kontrollerna på förstärkaren eller via den medföljande fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är cirkulär, batteridriven och inkluderar standard på / av, uppspelning / paus, volym och framåt / bakåt knappar. Det finns ytterligare fyra knappar, ‘monitor’, ‘dynamic’, ‘classic’ och ‘vocal’, förinställda EQ-inställningar för en snabb förändring, beroende på vilket ljud du lyssnar också.

Högtalarna fungerar utomordentligt bra, de erbjuder ett mycket fullt, rikt ljud, med mycket klarhet och bas, tack vare 19 mm titanium-dome tweeter och en 3,75 ″ metallmembran-enhet. Highs & mids är skarpa och distinkta, med en kraftig låg ände, som kan ökas eller minskas, beroende på vad du föredrar. Växla mellan de förinställda EQ-alternativen, det finns en tydlig förändring mellan dem, vilket erbjuder en annan upplevelse varje gång. De kan bli ganska högljudda, kan leverera musik till ditt vanliga husfest, och den kvaliteten sjunker inte vid högre volymer. Fjärrkontrollen fungerar bra, den är lyhörd men RF-sensorn är på rätt högtalare, så se till att du pekar fjärrkontrollen i rätt riktning. Min enda tvivel med dessa högtalare är volymkontrollen när jag använder Bluetooth, i ett par fall, om jag ökade volymen via min telefon, skulle det ta ett tag för högtalarna att svara, så det var svårt att mäta rätt volym. Enkel fix var att ställa in volymen på min telefon till maxium och använda högtalarvolymen för att justera.

Sammantaget mycket imponerad av hur S880DB ser ut och fungerar. De finns för närvarande på cirka £ 260. För mer info, besök den officiella Edifier-webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button