EBuyer Evolution of the Computer

EBuyer har genomfört en del forskning om datahistoriken – det är en ögonöppnare på hur långt tekniken har kommit. Resan börjar redan 1613 och avslutas idag. EBuyer är ett företag som specialiserar sig på anpassade PC-delar för alla som vill bygga sina egna maskiner. De säljer också kompletta PC-paket och bärbara datorer också.

Det är intressant när du tänker på hur snabb teknik har utvecklats under det senaste decenniet. Jag är 25 och minns fortfarande första gången jag satt framför en dator. Det var en Windows 95-dator som min pappa satte mig framför för att spela Doom. Han ville antagligen se min reaktion som så många YouTube-videor nu. Skam att det inte fanns på den tiden. Eftersom jag var så ung och var omkring tre vid den tiden, frågade jag min pappa några frågor för att se vad han gick igenom med den första maskinen.

Det var en Dell och kostnaden för datorn var cirka £ 3000 även om min pappa vid den tiden köpte en RAM-minnesuppgradering från 2 MB till 4 MB. Du läste det korrekt, sa jag 4 MB. Han sa att det var en enorm uppgradering vid den tiden. GALEN!

Han hade ett stort problem med maskinen. Tillbaka till PC World frågade min pappa varför program inte skulle fungera. Deras lösning var att köra en diskettenhet med programvara på för att frigöra de första 64 000 RAM-platsen. Detta behövde göras varje gång de flesta applikationer startade.

ebuyer The Evoloution of the Computer FINAL

Relaterade Artiklar

Back to top button