eBay för att erbjuda lagrings- och frakttjänster för handlare

Att vara online-återförsäljare 2019 innebär att konkurrera med Amazon på alla fronter. För eBay är den senaste idén att hålla handlarna på sin plattform genom att erbjuda dem en produktlagrings- och frakttjänst som heter “Managed Delivery”.

Som Reuters rapporterar testar eBay för närvarande en lager-, förpacknings- och frakttjänst för sina handlare i USA och Tyskland. Varje handlare kan hyra utrymme i ett lager för att lagra sina lager och sedan få eBay att skicka ut produkter när de säljs (mot avgift) i eBay-märkta förpackningar. Om detta låter bekant beror det på att det i grund och botten är vad Amazon gör med sin “Fulfillment by Amazon” -tjänst för Amazon Marketplace-handlare.

Man hoppas att Managed Delivery kommer att gynna både eBay och dess handlare. För handlare med stora volymer tar det bort besväret att behöva hitta lagring lokalt och gör det därför möjligt för dem att erbjuda fler varor om de så önskar. För eBay tillåter det att order skickas snabbare till kunder och fullspåras för sinnesfrid, med eBays VD Devin Wenig som säger att han hoppas att gratis två dagars frakt kan bli normen för de 50 procent av artiklarna i detta program kan täcka redan.

Enligt Wenig, “Våra 182 miljoner konsumenter handlar på eBay på grund av värdet och unikheten i vårt lager. Vi är inte leveranserna på en timme. Vi kommer aldrig att bli det, men konsumenternas förväntningar förändras.” Med andra ord, förvänta dig inte leveranser samma dag när som helst från eBay-handlare.

Om allt går som planerat med rättegången hoppas eBay att rulla ut Managed Delivery bredare 2020. En sak är det dock viktigt att påpeka att eBay inte själv ställer in dessa lagringsanläggningar. Istället kommer företaget att använda ett nätverk av “betrodda, strategiska logistikleverantörer.”

Relaterade Artiklar

Back to top button