eBay för att erbjuda lagrings- och frakttjÀnster för handlare

eBay för att erbjuda lagrings- och frakttjÀnster för handlare

Att vara online-Ă„terförsĂ€ljare 2019 innebĂ€r att konkurrera med Amazon pĂ„ alla fronter. För eBay Ă€r den senaste idĂ©n att hĂ„lla handlarna pĂ„ sin plattform genom att erbjuda dem en produktlagrings- och frakttjĂ€nst som heter “Managed Delivery”.

Som Reuters rapporterar testar eBay för nĂ€rvarande en lager-, förpacknings- och frakttjĂ€nst för sina handlare i USA och Tyskland. Varje handlare kan hyra utrymme i ett lager för att lagra sina lager och sedan fĂ„ eBay att skicka ut produkter nĂ€r de sĂ€ljs (mot avgift) i eBay-mĂ€rkta förpackningar. Om detta lĂ„ter bekant beror det pĂ„ att det i grund och botten Ă€r vad Amazon gör med sin “Fulfillment by Amazon” -tjĂ€nst för Amazon Marketplace-handlare.

Man hoppas att Managed Delivery kommer att gynna bÄde eBay och dess handlare. För handlare med stora volymer tar det bort besvÀret att behöva hitta lagring lokalt och gör det dÀrför möjligt för dem att erbjuda fler varor om de sÄ önskar. För eBay tillÄter det att order skickas snabbare till kunder och fullspÄras för sinnesfrid, med eBays VD Devin Wenig som sÀger att han hoppas att gratis tvÄ dagars frakt kan bli normen för de 50 procent av artiklarna i detta program kan tÀcka redan.

Enligt Wenig, “VĂ„ra 182 miljoner konsumenter handlar pĂ„ eBay pĂ„ grund av vĂ€rdet och unikheten i vĂ„rt lager. Vi Ă€r inte leveranserna pĂ„ en timme. Vi kommer aldrig att bli det, men konsumenternas förvĂ€ntningar förĂ€ndras.” Med andra ord, förvĂ€nta dig inte leveranser samma dag nĂ€r som helst frĂ„n eBay-handlare.

Om allt gĂ„r som planerat med rĂ€ttegĂ„ngen hoppas eBay att rulla ut Managed Delivery bredare 2020. En sak Ă€r det dock viktigt att pĂ„peka att eBay inte sjĂ€lv stĂ€ller in dessa lagringsanlĂ€ggningar. IstĂ€llet kommer företaget att anvĂ€nda ett nĂ€tverk av “betrodda, strategiska logistikleverantörer.”