Earth Day 2017: Så här firar Apple och Google

Äpple.  Google, Earth Day 2017, Google Doodle Earth Day, Earth Day Google Doodle, Apple Park, Apple Earth Day-utmaning, Apple Earth Day-märke, Apple-återvinning, teknik, tekniknyheter Apple och Google har släppt pressmeddelanden som beskriver hur de två företagen firar Earth Day 2017.

Apple och Google har släppt pressmeddelanden som beskriver hur de två företagen firar Earth Day 2017. Apple har rullat ut en serie videor med intervjuer från anställda som pratar om företagets klimatförändringsinitiativ. Google har presenterat en ny Doodle genom att klicka på vilken tar användarna till söksidan med Earth Day-tips för att hjälpa vår planet.

Apples animerade videor har skapats i samarbete med artisten James Blagden. Dessutom har Apple sagt att sitt nya huvudkontor Apple Park är “världens största naturligt ventilerade byggnad” med 5 miljoner kvadratmeter gräsbevuxna fält och torktåliga träd. Apple Park, som drivs av 100 procent förnybar energi, behöver inte värme eller luftkonditionering under nio månader av året.

Dessutom har Apple introducerat en ny Earth Day Challenge som kräver att kunderna kommer ut och genomför ett träningspass på minst 30 minuter för att få ett speciellt prestationsmärke i appen Messages. Apple har redan sagt att de planerar att använda 100 procent återvunnet material för att tillverka sina produkter. Enligt Cupertino-teknikjätten har den börjat använda aluminiumhöljen som Liam återhämtat sig från iPhone 6 för att skapa Mac mini-datorer.

”Apple har meddelat att man nu driver 96 procent av sin verksamhet med förnybar energi i företagets kontor, butiker och produktdistributionscentra. Apple kan nu förnyas 100 procent i 24 länder, inklusive alla sina datacenter, säger Apples pressmeddelande.

Googles Earth Day Doodle berättar historien om en räv som vaknar uppskrämd tack vare sin dröm om en förorenad jord. Nästa gång bestämmer han sig för att göra en förändring genom att göra små saker som att plantera lock, äta mindre kött, stänga av lampor när ingen är i rummet, använda cykel etc.

“Genom att klicka bortom Doodle till Google-sökning hittar du enkla Earth Day-tips som hjälper dig att göra din del i att rädda vår planet, inklusive stöd till kritiska bevarandeinsatser som naturvård med World Wildlife Fund, bevarande av korallrev med The Ocean Agency , och bevarande av regnskogar med Jane Goodall Institute ”, säger Google i ett pressmeddelande.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button