EA startar gratis prövningar av Cloud Gaming Service för PC-användare

Electronic Arts uppmanar spelare att prova sin molntjänst, Project Atlas, som börjar offentliga prövningar klockan 22 PST den 9 september.

Den två veckor långa offentliga testversionen kommer att låta spelare strömma spel inklusive FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed ​​Rivals och Unravel, via en internetanslutning utan behov av dyra spelhårdvara. För närvarande fungerar den kostnadsfria testversionen bara på datorer, men EA planerar att erbjuda tekniken över flera olika typer av enheter, skrev Ken Moss, EA: s teknologchef, i ett blogginlägg på måndag.

Användare kan registrera sig för att försöka genom att först logga in med ett EA Origin-konto, som alla kan skapa gratis. Företaget kommer emellertid bara att bjuda in ett utvalt antal användare att testa tjänsten.

EA-reprentatives berättade för PCMag att Project Atlas kommer att komma som en 15 MB nedladdningsbar app. Strömningen i sig kräver en internetanslutning mellan 5 Mbps och 30 Mbps. (Vid 5 Mbps kommer spel att återges med ungefär standarddefinition eller 480p.)

EA-projektatlas

“Så vårt mål med den här exklusiva testversionen är att samla fler ingångar i stor skala för att testa prestanda och servicekvalitet i en mängd olika nätverksförhållanden och på flera server routing scenarier,” skrev Moss.

Han pekade på utmaningen att övervinna problem som fördröjning, vilket kan störa spelet. Det är därför EA förlitar sig på Amazon Web Services, som har datacenter över hela världen, för att driva Project Atlas. “Vi kan distribuera så nära spelarna som möjligt, även inför instabila nätverk och förändringar i bandbredd,” sa Moss.

Moss retade EAs arbete med Project Atlas för ett år sedan och avslöjade att företaget har 1 000 anställda som arbetar med det. Men sedan dess har EA varit relativt tyst på spelströmmingsfronten. Google har å andra sidan starkt marknadsfört sin Stadia-spelströmningstjänst, som kommer att lanseras i november.

Precis som Stadia kommer EA: s streamingtjänst att fungera på surfplattor, smartphones, smarta TV-apparater och media-hubbar, så att du kan spela på språng – förutsatt att du har en snabb internetanslutning utan datakapslar. “För EA kommer vårt fortsatta fokus att vara att se till att våra spel kommer att vara redo för en molndriven framtid där våra spelare kan engagera sig och njuta när som helst, var som helst och på vilken enhet som helst,” tillade Moss.

Relaterade Artiklar

Back to top button