EA startar gratis prövningar av Cloud Gaming Service för PC-anvÀndare

EA startar gratis prövningar av Cloud Gaming Service för PC-anvÀndare

Electronic Arts uppmanar spelare att prova sin molntjÀnst, Project Atlas, som börjar offentliga prövningar klockan 22 PST den 9 september.

Den tvĂ„ veckor lĂ„nga offentliga testversionen kommer att lĂ„ta spelare strömma spel inklusive FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed ​​Rivals och Unravel, via en internetanslutning utan behov av dyra spelhĂ„rdvara. För nĂ€rvarande fungerar den kostnadsfria testversionen bara pĂ„ datorer, men EA planerar att erbjuda tekniken över flera olika typer av enheter, skrev Ken Moss, EA: s teknologchef, i ett blogginlĂ€gg pĂ„ mĂ„ndag.

AnvÀndare kan registrera sig för att försöka genom att först logga in med ett EA Origin-konto, som alla kan skapa gratis. Företaget kommer emellertid bara att bjuda in ett utvalt antal anvÀndare att testa tjÀnsten.

EA-reprentatives berÀttade för PCMag att Project Atlas kommer att komma som en 15 MB nedladdningsbar app. Strömningen i sig krÀver en internetanslutning mellan 5 Mbps och 30 Mbps. (Vid 5 Mbps kommer spel att Äterges med ungefÀr standarddefinition eller 480p.)

EA-projektatlas

“SĂ„ vĂ„rt mĂ„l med den hĂ€r exklusiva testversionen Ă€r att samla fler ingĂ„ngar i stor skala för att testa prestanda och servicekvalitet i en mĂ€ngd olika nĂ€tverksförhĂ„llanden och pĂ„ flera server routing scenarier,” skrev Moss.

Han pekade pĂ„ utmaningen att övervinna problem som fördröjning, vilket kan störa spelet. Det Ă€r dĂ€rför EA förlitar sig pĂ„ Amazon Web Services, som har datacenter över hela vĂ€rlden, för att driva Project Atlas. “Vi kan distribuera sĂ„ nĂ€ra spelarna som möjligt, Ă€ven inför instabila nĂ€tverk och förĂ€ndringar i bandbredd,” sa Moss.

Moss retade EAs arbete med Project Atlas för ett Är sedan och avslöjade att företaget har 1 000 anstÀllda som arbetar med det. Men sedan dess har EA varit relativt tyst pÄ spelströmmingsfronten. Google har Ä andra sidan starkt marknadsfört sin Stadia-spelströmningstjÀnst, som kommer att lanseras i november.

Precis som Stadia kommer EA: s streamingtjĂ€nst att fungera pĂ„ surfplattor, smartphones, smarta TV-apparater och media-hubbar, sĂ„ att du kan spela pĂ„ sprĂ„ng – förutsatt att du har en snabb internetanslutning utan datakapslar. “För EA kommer vĂ„rt fortsatta fokus att vara att se till att vĂ„ra spel kommer att vara redo för en molndriven framtid dĂ€r vĂ„ra spelare kan engagera sig och njuta nĂ€r som helst, var som helst och pĂ„ vilken enhet som helst,” tillade Moss.