EA ÄtervÀnder till Steam, börjar med nytt Star Wars-spel

EA ÄtervÀnder till Steam, börjar med nytt Star Wars-spel

Electronic Arts ÄtervÀnder till Steam-butiken och tar med sina PC-baserade spel till Valves populÀra plattform.

Returen kommer att börja med det kommande Star Wars Jedi: Fallen Order-spelet, som startar den 15 november och nu kan förbestÀllas pÄ Steam-butiken.

Att köpa spelet pÄ Steam kommer dock med en anmÀrkningsvÀrd fÄngst: För att installera det behöver du ett EA-konto och företagets Origin PC-klient. NÀr du lÀnkar ditt EA-konto till ditt Steam-konto kan du sedan starta spelet pÄ Steam-klienten.

EA sa till Engadget att den hÀr processen kan förÀndras en dag. Men för tillfÀllet kommer du inte att kunna starta nÄgra spel du köpte pÄ EAs Origin-plattform pÄ Steam.

NÄgra stora nyheter för dig. EA Games kommer tillbaka till Steam och det börjar med #JediFallenOrder. Fler spel Àr pÄ vÀg tillsammans med EA Access. pic.twitter.com/EWjci6RYmN

– Ben Walke (@BenWalke) 29 oktober 2019

Förutom spelförsÀljningen planerar EA att ta med sin prenumerationstjÀnst till Steam frÄn och med nÀsta vÄr. Med EA All Access-tjÀnsten kan du betala 4,99 USD per mÄnad för att fÄ gratis tillgÄng till utvalda spel frÄn företaget, inklusive bland annat Sims 4, FIFA 18 och Battlefield 1.

“Detta Ă€r en bra dag för spelare”, sa Valves VD Gabe Newell i dagens tillkĂ€nnagivande. Faktum Ă€r att EA tidigare var en stor utgivare pĂ„ Steam-butiken. Men 2011 tog företaget bort nĂ„gra av sina spel, som Crysis 2, frĂ„n plattformen och sĂ„lde sina senaste PC-baserade titlar via Origin.

Vid den tiden antydde EA att Valve hindrade företagets förmÄga att erbjuda tillÀggstjÀnster till vissa EA-spel som sÄldes pÄ Steam-butiken. Men det verkar som om de tvÄ spelutgivarna har förbÀttrat förhÄllandet och indikerar att de vill möjliggöra korsspel mellan spelare pÄ Steam och pÄ Origin-plattformen.

“Detta Ă€r början pĂ„ ett spĂ€nnande partnerskap med Valve som kommer att se oss att förnya PC-spelare runt om i vĂ€rlden”, sĂ€ger EA: s VD Andrew Wilson i ett uttalande. “Genom vĂ„rt prenumeration, fantastiska spel med mera Ă€r vi glada att samla spelare i Steam- och Origin-samhĂ€llen med tillgĂ„ng till de bĂ€sta spelen, nĂ€r och var de vill spela.”

Du kan för nÀrvarande hitta nÄgra EA-spel pÄ Steam, men de Àr i stort sett Àldre titlar.