EA återvänder till Steam, börjar med nytt Star Wars-spel

Electronic Arts återvänder till Steam-butiken och tar med sina PC-baserade spel till Valves populära plattform.

Returen kommer att börja med det kommande Star Wars Jedi: Fallen Order-spelet, som startar den 15 november och nu kan förbeställas på Steam-butiken.

Att köpa spelet på Steam kommer dock med en anmärkningsvärd fångst: För att installera det behöver du ett EA-konto och företagets Origin PC-klient. När du länkar ditt EA-konto till ditt Steam-konto kan du sedan starta spelet på Steam-klienten.

EA sa till Engadget att den här processen kan förändras en dag. Men för tillfället kommer du inte att kunna starta några spel du köpte på EAs Origin-plattform på Steam.

Några stora nyheter för dig. EA Games kommer tillbaka till Steam och det börjar med #JediFallenOrder. Fler spel är på väg tillsammans med EA Access. pic.twitter.com/EWjci6RYmN

– Ben Walke (@BenWalke) 29 oktober 2019

Förutom spelförsäljningen planerar EA att ta med sin prenumerationstjänst till Steam från och med nästa vår. Med EA All Access-tjänsten kan du betala 4,99 USD per månad för att få gratis tillgång till utvalda spel från företaget, inklusive bland annat Sims 4, FIFA 18 och Battlefield 1.

“Detta är en bra dag för spelare”, sa Valves VD Gabe Newell i dagens tillkännagivande. Faktum är att EA tidigare var en stor utgivare på Steam-butiken. Men 2011 tog företaget bort några av sina spel, som Crysis 2, från plattformen och sålde sina senaste PC-baserade titlar via Origin.

Vid den tiden antydde EA att Valve hindrade företagets förmåga att erbjuda tilläggstjänster till vissa EA-spel som såldes på Steam-butiken. Men det verkar som om de två spelutgivarna har förbättrat förhållandet och indikerar att de vill möjliggöra korsspel mellan spelare på Steam och på Origin-plattformen.

“Detta är början på ett spännande partnerskap med Valve som kommer att se oss att förnya PC-spelare runt om i världen”, säger EA: s VD Andrew Wilson i ett uttalande. “Genom vårt prenumeration, fantastiska spel med mera är vi glada att samla spelare i Steam- och Origin-samhällen med tillgång till de bästa spelen, när och var de vill spela.”

Du kan för närvarande hitta några EA-spel på Steam, men de är i stort sett äldre titlar.

Relaterade Artiklar

Back to top button