E3-webbplats av misstag 2 000 journalister

E3-webbplats av misstag 2 000 journalister

Arrangören bakom E3-spelkonventet har avslöjat kontaktinformationen för mer Àn 2000 journalister som deltog i showen i Är.

Av nÄgon anledning innehöll E3: s offentliga webbplats en lÀnk till ett kalkylark som innehÄller kÀnslig information, som innehÄller e-postadresser, adresser och telefonnummer för mediamedlemmar som deltog i den Ärliga spelutstÀllningen. SÀkerhetsflubben sÄgs av YouTuber och spelförfattaren Sophia Narwitz, som meddelade E3: s arrangör, Electronic Software Association, om kalkylbladet.

“ESA blev medveten om en webbplatsens sĂ„rbarhet som ledde till att kontaktlistan över registrerade journalister som deltog i E3 offentliggjordes”, sa föreningen till PCMag i ett uttalande. “NĂ€r vi vĂ€l fĂ„tt ett meddelande tog vi omedelbart Ă„tgĂ€rder för att skydda dessa data och stĂ€nga av webbplatsen, som inte lĂ€ngre Ă€r tillgĂ€nglig. Vi beklagar denna hĂ€ndelse och har infört Ă„tgĂ€rder för att sĂ€kerstĂ€lla att den inte kommer att uppstĂ„ igen.”

TyvÀrr var skadan redan gjort. En kopia av det lÀckta kalkylarket cirkulerade online, öppet för alla att se och spara.

Den “doxing” riskerar att slĂ€ppa loss en ny vĂ„g av trakasserier mot speljournalister, av vilka mĂ„nga redan möter personliga attacker frĂ„n online-troll som inte hĂ„ller med sina recensioner och synpunkter. Faran betonades 2014 under Gamergate-kontroversen, nĂ€r en trakasseriekampanj online riktade sig mot flera kvinnor i branschen, som fick döds- och vĂ„ldtĂ€ktshot.

Även om journalister i allmĂ€nhet offentliggör sina e-postadresser och sociala mediehandtag pĂ„ jobbet, hĂ„lls telefonnummer och adressinformation vanligtvis privat och med goda skĂ€l. ESA har inte helt förklarat hur den informationen publicerades, men sĂ€kerhetsblunderna illustrerar varför det Ă€r bĂ€st att undvika att lĂ€mna över din hemadress och personliga mobilnummer nĂ€r du registrerar dig för dessa branschevenemang.