E-skotrar kan snart bli zippade runt i Storbritannien

E-skotrar kan snart bli zippade runt i Storbritannien

Elektriska skotrar, som Àr stand-up skotrar med en elmotor för att driva dem, kommer att bli lagliga pÄ brittiska vÀgar.

En rapport frÄn sÀger att regeringsministrar förvÀntas genomföra ett samrÄd i februari om det bÀsta sÀttet att reglera skotrarna och sÀkerstÀlla sÀkerheten för dem som anvÀnder dem. Det Àr troligt att skotrarna kommer att behandlas pÄ samma sÀtt som cyklar och kommer att tillÄtas pÄ vÀgar och cykelfÀlt, men med sina hastigheter begrÀnsade till 15,5 mph (cirka 25 km / h.)

Efter regeringens samrÄd skulle e-skotrar prövas i vissa stÀder innan de rullades ut över hela Storbritannien.

“Vi övervĂ€ger detta noggrant”, sĂ€ger George Freeman, en transportminister. “Avdelningen för transport Ă€r engagerad i att uppmuntra innovation inom transport samt att förbĂ€ttra trafiksĂ€kerheten.” Ett samrĂ„d om “mikromobilitetsanordningar” kommer “i sinom tid.”

Trots deras popularitet pĂ„ gatorna i större stĂ€der som London Ă€r elektriska skotrar inte ett lagligt transportsĂ€tt. I Storbritannien beror detta pĂ„ att e-skotrar klassas som en “driven transportör” och skulle behöva uppfylla skatte- och sĂ€kerhetsnormer som anges i Road Traffic Act 1988 innan de lagligen tillĂ„ts pĂ„ vĂ€gen.

Dessutom förbjuder motorvĂ€gslagen (som, förbluffande, gĂ„r tillbaka till 1835) “mekaniskt drivna fordon” frĂ„n trottoarer, cykelvĂ€gar och allmĂ€nna gĂ„ngstigar. Varje person som fĂ„ngas och rider en riskerar ÂŁ 300 böter och poĂ€ng pĂ„ sin licens, men att Ă„ka pĂ„ dem Ă€r lagligt pĂ„ privat mark. PĂ„ samma sĂ€tt Ă€r e-skotrar förbjudna i New York, trots allmĂ€nt stöd för dem pĂ„ grund av sĂ€kerhetsproblem.

Medan det finns mĂ„nga e-scooterföretag – inklusive Bird, Lime, Skip och Spin – som skulle Ă€lska att expandera till nya marknader, Ă€r sĂ€kerhetsproblemen oroande. Skador frĂ„n att Ă„ka pĂ„ en elektrisk skoter kan strĂ€cka sig frĂ„n skĂ€rningar och stukningar till huvudskador. I Austin, Texas, visade en regeringsstudie att 20 personer skadades per 100 000 elektriska skoterresor.

I stor skala kan förekomsten av e-skotrar hjÀlpa till att diktera hur ditt lokala omrÄde byggs. MÄnga elektriska skotrar har inbyggd GPS, samt spÄrar hur lÀnge och hur lÄngt du har rest via deras medföljande appar. För utvecklare och företag kan den informationen vara vÀrdefull, och de Àr villiga att betala elektriska skoterföretag för det.