E-postbedrÀgerier tjÀnar $ 300 miljoner per mÄnad i USA

E-postbedrÀgerier tjÀnar $ 300 miljoner per mÄnad i USA

Om du nĂ„gonsin har undrat varför onlinebedrĂ€gerier fortsĂ€tter att visas i nyheterna, beror det pĂ„ att de Ă€r sĂ„ lukrativa. Hur lukrativt? Över 300 miljoner dollar tjĂ€nas in varje mĂ„nad bara i USA av bedragare via e-post.

Som registret rapporterar Àr Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en avdelning för det amerikanska finansministeriet med fokus pÄ att skydda det finansiella systemet frÄn olaglig anvÀndning, bekÀmpa penningtvÀtt och frÀmja nationell sÀkerhet med hjÀlp av finansmyndigheterna. En del av byrÄns jobb Àr att samla in information om misstÀnkta aktiviteter och att presentera resultaten i en rapport varje Är.

Rapporten frÄn 2018 (PDF) visar att e-postbedrÀgerier klarar sig extremt bra och genererar minst 301 miljoner dollar varje enskild mÄnad inom USA. Det mesta kommer frÄn att skicka bedrÀgliga leverantörs- och kundfakturor, dÀr tillverknings- och byggföretag Àr huvudmÄlet. Andra populÀra metoder för att extrahera pengar inkluderar att Àventyra företagets e-postkonton och att utge sig för medlemmar i en ledningsgrupp inklusive VD.

Även om FinCEN finns för att bekĂ€mpa sĂ„dant bedrĂ€geri vinner bedragarna helt klart eftersom FinCEN bara har lyckats stoppa bedrĂ€gerier runt 500 miljoner dollar, sĂ„ lite under tvĂ„ mĂ„naders inkomst för bedragarna.

Det enda sÀttet att förhindra att e-postbedrÀgerier Àr sÄ effektiva Àr genom utbildning av de anstÀllda som hanterar e-postmeddelanden och auktoriserar / överför pengarna. Om de vet hur man kontrollerar legitimiteten för en begÀran, skulle pengarna aldrig komma i hÀnderna pÄ dessa brottslingar. Baserat pÄ hur mycket pengar bedragare tjÀnar varje mÄnad har vi helt klart en lÄng vÀg att gÄ pÄ utbildningsfronten.