E-böcker, ljudböcker Àr populÀra, men tryckta böcker förblir kung

E-böcker, ljudböcker Àr populÀra, men tryckta böcker förblir kung

Vi tillbringar större delen av vÄr tid pÄ PCMag och pratar om den oÀndliga vÄg av teknisk innovation som förÀndrar samhÀllet pÄ gott och ont, men det betyder inte att den gamla vÀrlden bara slutar.

Why Axis Bug

Mitt favoritexempel pÄ detta Àr lÀsning. Medan fler och fler amerikaner fÄr sina nyheter frÄn sociala medier och lÀser det mesta pÄ e-böcker, surfplattor och smartphones, lÀser majoriteten av vuxna fortfarande de gammaldags tryckta böckerna.

Enligt en studie frÄn Pew Research Center fortsÀtter tryckta böcker att vara betydligt mer populÀra Àn e-böcker eller ljudböcker. Cirka 72 procent av de amerikanska vuxna sa till Pew att de har lÀst en bok i nÄgot format under det senaste Äret, och 65 procent av de svarande sa att de lÀste en tryckt bok. Det jÀmfördes med 63 procent 2015, Àven om de tvÄ sista undersökningarna visar en minskning frÄn 71 procent 2011. Endast 25 procent av de tillfrÄgade sa att de lÀste en e-bok, vilket Àr 2 procent mindre Àn 2015.

Andelen amerikaner som lÀser ljudböcker har ocksÄ ökat, frÄn 14 procent 2015 till 20 procent 2019. För de flesta respondenter Àr det inte det ena eller det andra; det Àr en blandning. Medan 37 procent av lÀsarna sa att de bara lÀste tryck, lÀste 28 procent bÄde tryckta och e-böcker / ljudböcker, och endast 7 procent lÀste bara i digitala format. Som sagt har ungefÀr en fjÀrdedel av de tillfrÄgade inte alls lÀst en bok under det senaste Äret.

Personligen har jag provat e-böcker och ljudböcker. Medan jag lÀser de flesta av mina nyheter via digitala medier idag, Àr det fortfarande uteslutande nÀr det gÀller böcker. I en vÀrld dÀr sÄ mycket av vÄra dagar spenderas pÄ en eller annan skÀrm Àr en av mina favoritkÀnslor att sÀtta mina enheter utom rÀckhÄll och plocka upp en pocketbok.