Dysons elbil Àr död

Dysons elbil Àr död

Företaget som lyckades ta bort pÄsen frÄn dammsugare har nu misslyckats med att göra ett elfordon som Àr kommersiellt lönsamt.

Sir James Dyson meddelade den hĂ€r veckan att hans företags bilteam stĂ€ngs av trots att det lyckades utveckla “en fantastisk bil.” Det spelar ingen roll hur fantastisk en produkt Ă€r om den inte kan sĂ€ljas, och i ett meddelande pĂ„ Dysons webbplats förklarade han att bilen helt enkelt inte Ă€r kommersiellt bĂ€rkraftig.

Bristen pĂ„ kommersiell lönsamhet bekrĂ€ftas av att Dyson försökte och misslyckades med att hitta en köpare för projektet. Det enda valet kvar var att stĂ€nga av bilindustrin och gĂ„ vidare till andra projekt, dĂ€r kĂ€rnan var solid state-batterier samt “sensing technology, vision systems, robotics, machine learning, and AI.” En del Dyson-bilpersonal kommer att förlora sina jobb, men de flesta kommer att migrera till andra roller i företagets hembranschen, enligt meddelandet.

Dyson Ă€r angelĂ€gen om att pĂ„peka att det Ă€r en risktagare eftersom “ett sĂ„dant tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt driver framsteg”, och med att företaget gör det sĂ„ bra pĂ„ andra omrĂ„den, sĂ€rskilt dammsugare och flĂ€ktar, har det verkligen andningsrummet att ta nĂ„gra risker och misslyckas .

Tesla Àr fortfarande outlierna inom elfordon, med tÀvlingen som verkar komma frÄn befintliga biltillverkare som lÄngsamt övergÄr till el. Jag mÄste dock undra, om Dyson inte kan göra ett nytt designarbete, kommer vi nÄgonsin att fÄ en ny ny aktör pÄ marknaden i Tesla-skala för fordon?