Dyson konstruerade och byggde en ventilator på tio dagar för att bekämpa Coronavirus

Den brittiska tillverkaren Dyson, mest känd för sina påsfria dammsugare, har designat och byggt en ny ventilator på bara tio dagar.

Det kallas “CoVent” och designades och tillverkades för den brittiska regeringen när Storbritannien försöker stoppa spridningen av coronavirus. Ventilatorer är mycket viktiga för att hjälpa de värst drabbade att andas genom att överföra syre till lungorna och ta bort koldioxid från dem.

Som The Guardian rapporterar kommer 10.000 ventilatorer att levereras av Dyson till den brittiska regeringen, som försöker öka det totala antalet som finns tillgängligt från drygt 8 000 till minst 30 000. Hundratals ingenjörer arbetar enligt uppgift för att bygga ventilatorerna från grunden, men enheterna klarar fortfarande medicinska tester. Icke-namngivna Dyson-arbetare sa dock till BBC att de har en ”fungerande prototyp, designad och byggd från grunden, som har testats på människor och är” redo att gå ”.

Även om Dyson inte har någon direkt medicinsk expertis, finns det en korsning mellan företagets befintliga produkter och denna nya design, som ”digitala motorer, batteripaket, luftflödesanalys och högeffektiva partikelfilter (HEPA) -filter.” Dyson arbetar dock inte ensam. Det har samarbetat med teknologipartnerskapet – beskrivet av The Guardian som en “Cambridge-baserad smältdegel av forskare och innovatörer” – av vilka vissa har medicinsk expertis.

“Den här nya [ventilator] kan tillverkas snabbt, effektivt och i volym “, säger vd James Dyson i ett företagsomfattande e-postmeddelande, enligt CNN, och den nya ventilatorn kan” tillgodose de specifika behoven “hos coronaviruspatienter.” Kärnutmaningen var hur man utformar och leverera en ny, sofistikerad medicinsk produkt i volym och på extremt kort tid. Loppet pågår nu för att få det i produktion “sa Dyson också.

Det loppet är emellertid ett “maraton, inte en sprint”, enligt NHS Providers vd Chris Hopson. På BBC: s Today-program sa han att de “ventilatorer som för närvarande upphandlas och beställs från hela världen kommer att vara till stor hjälp, även om bristen på tillgänglig ventilation just nu är en riktig fråga.”

Relaterade Artiklar

Back to top button