DxOMark överlämnade iPhone SE. Den starkaste delen av en smartphone är att arbeta med färger

Foto: Apple

Den välkända DxOMark-rankingen har beslutat att testa kamerorna i Apples fortfarande fräscha iPhone SE. Som ett resultat fick han 101, skriver GSMAren-servern.

iPhone SE (2020), annars känd som iPhone SE 2, är utrustad 12 Mpx huvudkamera (f / 1,8) med autofokus, OIS a 5-faldig digital zooma in. På framsidan finns en selfiesensor med upplösning 7 Mpx (f / 2.2).

iPhone SE (2020) i DxOMark – Källa: DxOMark

Hur mår han?

IPhone SE presterade mycket bra när det gäller kontrast och exponering, vilket den ansvarar för automatisk HDR från Apple. Kamerorna kan skapa högkvalitativa bilder både inomhus och utomhus, medan de också kan hantera skuggor skickligt. Enligt DxOMark kännetecknas de korrekt färgbalans och korrekt mättnad. Smarttelefonen har också fått beröm för hög kvalitet och snabb autofokus.

Men sensorerna inbyggda i iPhone SE har också sina negativa. Det borde vara en av de största ljud.

Många smartphones som faller inom samma prisklass som iPhone SE är utrustade med kameror med högre upplösningarsom använder teknik slå samman flera pixlar till en, vilket avsevärt minskar buller och förbättrar prestanda i områden med svagt ljus. Och det är i den riktningen som iPhone SE förblir bakom tävlingen, eftersom den bara har en 12 Mpx-sensor.

När det gäller porträttfotografering är de anständiga, men definitivt inte perfekta. Och eftersom smarttelefonen inte har ett nattläge är det uppenbart att varken att skjuta på natten är inte hans starka sida.

Vi slår också liknande fördelar och nackdelar i området 4K-videor. Det är också i den här riktningen exponering och arbeta med färger mycket anständigt, med riktmärket markerat autofokushastighet för stillbilder.

Problem uppstår vid arbete i svagt upplysta områden. I det här fallet bör vi förbereda oss för mindre reglerat brus och därmed bilder av lägre kvalitet. I allmänhet dock kvaliteten på videorna mer än tillräckligt, som du själv kan se genom videon nedan.

När allt kommer omkring är det logiskt att smarttelefonen som för närvarande säljs i vårt land för ungefär 480 euro, erbjuder helt enkelt inte en avancerad kamera. Ändå är erbjudandet mycket brett, så det borde tjäna dig troget till alla vanliga användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button