Dump Chrome: 7 alternativa webblÀsare

Dump Chrome: 7 alternativa webblÀsare

Även om stora tekniska företag anvĂ€nder sin marknadsdominans för att obevekligt driva sina webblĂ€sare pĂ„ vĂ€rlden, har du valet i programvara du anvĂ€nder för att surfa pĂ„ nĂ€tet. Du kanske upptĂ€cker att nĂ„gra av de mĂ„nga tillgĂ€ngliga alternativa webblĂ€sare erbjuder funktioner som tilltalar dig, till exempel större anpassnings-, integritets- och surfverktyg.

Om du Àr som de flesta webbanvÀndare anvÀnder du Google Chrome, vilket innebÀr att du saknar nÄgra mycket anvÀndbara funktioner. Till exempel erbjuder Chrome inget lÀslÀge, vilket du hittar i mÄnga av alternativen som ingÄr hÀr. Detta lÀge lÄter dig lÀsa en nyhetsartikel i en rensad vy utan allt skrikande röran som pryder dagens webbsidor (nuvarande företag inkluderat).

Kanske av största vikt Ă€r att Chromes inbyggda annonsblockerare inte erbjuder sann annonsblockering och integritet – bara annonsblockering som gör att sitt eget annonsnĂ€tverk kan fungera obehindrat. Google har meddelat att Ă€ven effektiva adblockerande tillĂ€gg inte kommer att fungera helt i framtiden. Flera webblĂ€sare som ingĂ„r hĂ€r lĂ„ter dig installera plugins som blockerar alla annonser och spĂ„rning. Vissa webblĂ€sare i listan gĂ„r Ă€nnu lĂ€ngre och erbjuder turboladdad integritet som inkluderar VPN och Tor-kryptering.

En stor faktor i webblÀsarens val Àr anpassning. Chrome och Firefox erbjuder bakgrunder, men Vivaldi tar anpassning till nya nivÄer, Opera har en mycket anvÀndbar anpassningsbar sidostÄngsverktygsfÀlt och en kakelbaserad snabbuppringningssida för enkel Ätkomst till dina mest frekventa webbplatser.

Utan vidare, hÀr Àr nÄgra alternativa webblÀsare som Àr vÀrda att övervÀga. Vi har laddat ner och installerat dem alla för att försÀkra att de fungerar som annonserade. Om du har en favorit mindre kÀnd webblÀsare som inte listas hÀr, kan du gÀrna ringa in pÄ kommentarsektionen nedan.

Annons

Modig

Brave vill förÀndra webbekonomin frÄn grunden. WebblÀsaren blockerar vanliga webbannonser som standard, men utöver det introducerar den ett nytt sÀtt för webbplatser att tjÀna pengar pÄ din uppmÀrksamhet. Precis som Bing-sökmotorn kan Brave till och med belöna dig för din surfning, med en minskning av annonsintÀkterna du genererar. Dina belöningar kommer i form av Braves egen kryptovaluta, BAT (Basic Attention Token), och de bygger pÄ att annonsörer betalar dig för din uppmÀrksamhet. Men dina belöningar Àr begrÀnsade till bara 1 miljon dollar i vÀrde. VÀnta, det Àr mycket!

Brave Ă€r baserat pĂ„ Chromium, Googles projekt med öppen kĂ€llkod som ligger till grund för företagets Chrome-webblĂ€sare. Den har alla vanliga webblĂ€sarfunktioner – bokmĂ€rken, historik, tillĂ€gg, teman och synkronisering. Ett trevligt verktyg det erbjuder Ă€r “Destillera sida”, men det hĂ€r Ă€r egentligen bara ett lĂ€slĂ€ge, som slĂ„r ut sidan. Imponerande inkluderar Brave till och med en Tor-vy för ökad integritet (men sakta hastigheter.)

Epic Privacy Browser

Epic-webblÀsaren handlar om integritet och sÀkerhet. Tillverkaren hÀvdar inte bara att Epic blockerar annonser, spÄrare, fingeravtryck, kryptogruva, ultraljudssignalering och mer, men det innehÄller (som Opera) en inbyggd VPN. Den Chrome-baserade webblÀsaren lÀgger till en paraplyikon som lÄter dig stÀlla in annonsblockering, inaktivera plugins och aviseringar om spÄrningsblockering. Det blockerar ocksÄ skript, spÄrningsknappar för sociala medier och webbplatser som försöker anvÀnda din dator för kryptogruva.

Standardsökleverantören Ă€r den privatiserade Epicsearch.in — som, i sjĂ€lva verket, företaget hĂ€vdar Ă€r den enda riktigt privata sökmotorn, eftersom den dirigerar din trafik krypterad genom en proxy och döljer den frĂ„n din ISP. Utöver att bara erbjuda sekretessfunktioner, innehĂ„ller Epic en nedladdare för webbvideo.

Maxthon Cloud Browser

Även om amerikaner i allt större utstrĂ€ckning bryr sig om teknik frĂ„n Kina, erbjuder Maxthon-webblĂ€saren nĂ„gra unika, anvĂ€ndbara funktioner. Den mycket anpassningsbara webblĂ€saren innehĂ„ller Resource Sniffer-verktyget för nedladdning av alla media pĂ„ en webbsida, vilket Ă€r praktiskt för dem som gillar att skapa ett lokalt mediebibliotek. OcksĂ„ tillgĂ€ngligt för iOS och Android, Maxthon hĂ€vdar över 600 miljoner anvĂ€ndare. Maxthon Ă€r den enda webblĂ€saren i den hĂ€r gruppen som lĂ„ter dig vĂ€xla renderingsmotor mellan Webkit och IE (version 5 till 11) – liknar en funktion i Microsofts kommande Edge-webblĂ€sare som Ă€r avsedd att stödja företag som kör Ă€ldre ActiveX-kod.

Precis som Opera innehÄller Maxthon en anpassningsbar vÀnster knapprÀls för saker som anteckningar, favoriter och RSS-flöden. Den mycket anpassningsbara webblÀsaren innehÄller andra spÀnnande funktioner som ett inbyggt skÀrmdumpverktyg och ett nattlÀge som gör webbsidor svarta med vit text för att spara dina ögon under webblÀsning pÄ sen natt.

Precis som Brave har Maxthon blockchain-ambitioner att Àndra webbhandel. I framtiden kommer webblÀsaren att belöna anvÀndare med LivesToken (LVTC) för anvÀndning. LVTC Àr en produkt frÄn Singapore-baserade Symbiosism Economy Foundation. Aspekten Àr att webblÀsaren lÄter dig ladda ner till molnlagring snarare Àn lokalt.

Opera

Opera har varit ett alternativ för webblÀsare sedan tidigare flera av de nuvarande ledarna i kategorin fanns. WebblÀsarens utvecklare Àr ansvariga för att införa mÄnga standardfunktioner som vi nu tar för givet, inklusive grundlÀggande saker som flikar, inbyggd sökning, popup-blockerare och sidzoomning.

SÄ mÄnga innovationer har dykt upp under Operas utveckling, att mer har kasserats av webblÀsaren Àn de flesta andra nÄgonsin har bidragit med. Till exempel lÄter Opera dig vid ett tillfÀlle anvÀnda den som en server, sÄ att du kan vara vÀrd för dina egna fotogallerier eller chattrum och komma Ät dem var som helst. Det hade ocksÄ en gÄng en inbyggd e-postklient, ett Turbo-lÀge för cachade webbplatser och till och med en BitTorrent-klient. (Turbo-lÀget förblir i Operas mobilversioner.)

Innovationen och unika funktioner fortsĂ€tter till den nuvarande versionen: Det Ă€r den första webblĂ€saren med en inbyggd (och mycket bra) VPN, en kryptovalutaplĂ„nbok och inbyggd annonsblockering. Opera Flow-funktionen tar synkronisering mellan mobilen och skrivbordet till en ny nivĂ„. Även om annonsblockering inte Ă€r aktiverad som standard kan du hĂ€mta det genom att markera alternativet “Blockera annonser och surfa pĂ„ nĂ€tet upp till tre gĂ„nger snabbare.” Liksom mĂ„nga webblĂ€saralternativ kör Opera ovanpĂ„ Chromium-kodbasen, vilket driver Chrome, sĂ„ det Ă€r osannolikt att du stöter pĂ„ webbplatsens inkompatibilitet.

Tor Browser

Tor Àr mer Àn en webblÀsare, det Àr en komplett programvarustack för integritet. Det erbjuder ocksÄ ett fönster in i den sÄ kallade webben, ett alternativ till internet som Àr fri frÄn reklam och spÄrning. Din Tor-trafik Àr inte bara krypterad, men den vidarebefordras till flera noder, var och en krypterar den successivt igen. I slutet Àr din trafik inne i flera lager, som i en lök. DÀrav namnet Tor, som stÄr för privata Tor-webbplatser, anvÀnder till och med .onion-tillÀgget.

WebblÀsaren i sig Àr baserad pÄ Firefox, med vissa sekretessförlÀngningar och instÀllningar lÄsta, sÄ standardwebbplatser visas bara bra i detta privata surfutrymme. Den stora nackdelen: All routing och kryptering saktar ner din surfning avsevÀrt.

Fackla

Torch handlar om att ladda ner media, och det innehĂ„ller till och med en BitTorrent-klient för nedladdning frĂ„n den P2P-fildelningsgemenskapen. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda den för att ladda ner vanliga webbvideor och musik. Den innehĂ„ller ocksĂ„ en avslappnad spelkatalog och verktyg för att njuta av media – en videospelare och en ljudspelare. Facklan Ă€r baserad pĂ„ Google Chrome, sĂ„ den bör hantera det mesta webbinnehĂ„llet utan problem och med snabbhet. En nackdel: Den anvĂ€nder Chrome-flikarna i gammal stil.

Vivaldi

Kommer frÄn en av skaparna av webblÀsaren Opera, erbjuder Vivaldi anpassning i massor. Det Àr baserat pÄ webblÀsarkoden för öppen kÀllkod som hanteras av Google och anvÀnds i sin Chrome-webblÀsare. Som du kan se pÄ skÀrmdumpen kan du aktivera, inaktivera och justera varje minuts aspekt av webblÀsaren.

Vivaldi liknar Opera genom att anvÀnda en sida baserad sida, flikförhandsgranskningar, musrörelser och en sidostÄng med knappar för frekventa ÄtgÀrder som anteckningar, nedladdningar, historik och favoriter. Unika funktioner inkluderar ett skÀrmdumpverktyg, utskriftsfri utskrift och en bildegenskapsvy komplett med histogram. Ett favorittrick av mig Àr att webblÀsarfönstret byter fÀrg för att matcha den webbplats du befinner dig pÄ.

Mer webblÀsartÀckning

Vidare lÀsning

WebblÀsarrecensioner