Du kan inte köpa GTA IV pÄ Steam lÀngre

Du kan inte köpa GTA IV pÄ Steam lÀngre

Om du Àr en av fÄ personer dÀr ute som inte redan Àger Grand Theft Auto IV, kan du tyvÀrr inte lÀngre köpa den pÄ Steam.

Som The Verge rapporterar, Ă€ven om listan för GTA IV fortfarande finns pĂ„ Steam, har knappen “LĂ€gg i kundvagn” försvunnit. Skyldan ligger fast pĂ„ Rockstar för att inte agera snabbare.

GTA IV förlitar sig pÄ Microsofts gamla Games for Windows Live (GFWL) -plattform, vilket Microsoft bekrÀftade skulle avvecklas 2013 innan det stÀngdes av 2014. GFWL var en onlinespeltjÀnst som möjliggjorde multiplayer-spel med Microsofts Live-tjÀnst. NÀr det blev klart att Microsoft upphörde med supporten började utvecklare uppdatera sina spel för att gÄ bort frÄn tjÀnsten (t.ex. Batman: Arkham-spel, BioShock 2 och Dark Souls). Det gjorde dock inte Rockstar.

I ett uttalande som skickades till The Verge, förklarade en Rockstar-talesman, “Grand Theft Auto IV skapades ursprungligen för plattformen Games For Windows Live … Med Microsoft inte lĂ€ngre stöd för Games For Windows Live Ă€r det inte lĂ€ngre möjligt att generera ytterligare nycklar behövs för att fortsĂ€tta sĂ€lja den aktuella versionen av spelet. Vi tittar pĂ„ andra alternativ för att distribuera GTAIV för PC och kommer att dela mer information sĂ„ snart vi kan. “

Den goda nyheten Àr att om du redan Àger en kopia av GTA IV via Steam kommer den att fortsÀtta vara tillgÀnglig att installera och spela. GFWL kan dock orsaka vissa problem, och det finns nÄgra lösningar för att sÀkerstÀlla att spelet fungerar som avsett. Den bÀsta guiden finns pÄ Steam Community-forumet skrivet av AntiqueGamer.

NĂ€r spel Ă„ldras kan de bli offer för programvaran och tjĂ€nsterna som utvecklarna anvĂ€nder nĂ€r de skapar dem. Det Ă€r inte ett problem som nĂ„gonsin kommer att försvinna, men ett att tĂ€nka pĂ„ nĂ€sta gĂ„ng du köper ett spel som annonseras som körs pĂ„ tjĂ€nsten X. Även nya Rockstar-spel kan möta samma problem om nĂ„gra Ă„r framöver. De förlitar sig pĂ„ Rockstars egna spelstartprogramvara, sĂ„ vad hĂ€nder om Rockstar stĂ€nger sina dörrar i framtiden?