Drones kan en dag leverera din Ben & amp; Jerry’s Glass

(Foto av Christophe Gateau / dpa / AFP via Getty Images)

Flytta över glassbilen. Moderbolaget till Ben & Jerry’s tittar på att använda drönare för att leverera glass.

På tisdag meddelade en japansk drönare att de samarbetade med Unilever, ägaren till Ben & Jerry’s, för att utforska utvecklingen av en glassdronleveransservice i New York.

Unilever drönare

Starten, Terra Drone Corporation, sa att den visade upp konceptet under en nyligen genomförd Unilevers investerarhändelse genom att använda en drönare för att leverera ett paket med Ben & Jerrys glasskoppar till en förutbestämd plats. Dronan flög och landade och bar tre 72 gram glassbehållare i en leveranslåda där det stod “Öppna mig.”

“Med regler kring framtida droneflygningar som förväntas bli mer flexibla, förbereder konsumentvaruföretaget en drönelogistiktjänst som kommer att leverera produkter till fler kunder snabbare”, säger Terra Drone i pressmeddelandet.

UniLever Drone

Unilever och Ben & Jerry’s svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Så det är fortfarande oklart när företagen planerar att debutera glassdrone-leveransservice. Men under de senaste åren har Unilever investerat i ett “Ice Cream Now” -program så att konsumenterna kan få Ben & Jerrys glass levererad till dem via appar som Uber Eats.

Företaget är inte ensamt om att utforska droneleveranser. Både Amazon och Googles systerföretag, Wing, har också utvecklat drönare som kan flyga genom luften för att leverera paket. För närvarande levererar drönarna från Wing Fedex- och Walgreen-paket för utvalda invånare i Virginia som en del av en pågående rättegång.

Relaterade Artiklar

Back to top button