DPReview-intervju med Canon Execs, ”Ökad konkurrens gör att vi kan höja nivån”

Under CP + -utställningen tidigare denna månad hade DPReview chansen att intervjua några Canon-chefer om allt som Canon avbildar. DPReview ställde de flesta frågor som vi entusiaster ville ha svar på.

Från DPReview:

Hur viktigt är det för Canon att lägga till avancerade spegelfria produkter i din sortiment?

På Canon har vi vad som kallas en “full lineup strategi”. Detta innebär att vi vill tillgodose alla krav på marknaden, så vi har spegelfri och även DSLR, vilket tillsammans gör en EOS-hierarki. Vi vill fylla luckorna för att tillgodose kundernas krav över hela linjen.

Den nya M50 är en nybörjarmodell, för det är där försäljningen med hög volym är. Vi vill etablera oss på den här marknaden och sedan gå vidare [from there]. I enlighet med den fullständiga strategin kommer vi att ta itu med [the mid-range and high-end mirrorless market] går framåt.

EOS M50 erbjuder 4K-video och Dual Pixel CMOS AF, men inte samtidigt. Finns det en teknisk anledning till denna begränsning?

Med EOS 5D Mark IV erbjuder vi 4K-video och Dual Pixel CMOS autofokus, så tekniskt är det möjligt. Men med tanke på M50: s position i sortimentet kan vi inte inkludera alla funktioner som finns i en produkt som 5D IV. Med tanke på produktens position ville vi uppnå optimal balans [of features] i en kamera i det intervallet. Vi har optimerat M50 så bra vi kan [for its market position], och inom dessa parametrar var kombinationen av 4K-video och Dual Pixel CMOS autofokus inte möjlig. Läs hela intervjun på DPReview

Bildkredit // DPReview

Relaterade Artiklar

Back to top button