DPReview: Canon EOS R vs Nikon Z 6 vs Sony a7 III, vilket är bäst?

Ingen har en “agenda” eller partiskhet, förutom att varje enskild person som någonsin använder en kamera – inklusive dig själv – alltid kommer att ha helt subjektiva smaker och preferenser.
Försök att komma ihåg att det faktiskt är olagligt att anklaga ett företag eller en person för att ha betalats utan att lämna ut uppgifter. Ja, även om du gömmer dig bakom ett forum användarnamn. Om du kommer att hävda att någon på något sätt har betalats av eller på annat sätt uppmuntrats av ett företag att göra negativa kommentarer om ett annat, borde du ha ett faktiskt bevis på dina påståenden. Och nej, “men de betygsätter alltid Sony högt!” är inte bevis på någonting. (Annat än att Sony gör mycket, mycket bra kameror.)

I alla fall.

Detta förvånar mig inte i det minsta, och det borde inte överraska någon annan som har använt dessa tre kameror.

1) Canon och Nikons kroppar är deras första generation, medan Sony är på sin tredje. Naturligtvis kommer Sony att ha ett mer väl avrundat system; de har fått mer tid att träna på knep.

2) När det gäller kroppar utan deras linsers sammanhang är Sonys kroppar de bästa. Nikons Z6 känns trevligare i handen men det är fortfarande en inköpt Sony-sensor med en mindre effektiv CPU, något mindre effektiv IBIS, bara en kortplats etc. Och behöver vi verkligen stava ut alla brister i EOS R? Ingen säger att det är en helt dålig kamera, men det krävs ingen expert eller ett geni för att upptäcka – än mindre användning och upplevelse – hur mycket mer de andra två organen erbjuder.

3) Det här är samma sak som hände med EF-fästet. De första EF-organen suger. De var helt, hemskt. Varje annan kamerakropp vid den tiden byggdes bättre och fungerade bättre. Men de helt nya EF-linserna var långt före allt någon annan erbjöd, så Canon tog över marknaden, fick en enorm ledning över alla andra och har inte utmanats på distans sedan dess. (Ja, jag vet att vissa tycker om att Sony tappar på Canons klackar eller redan har tagit över, men faktum är att Canon leder i global försäljning i mil.) Samma sak gäller RF. Ja, EOS R-kroppen är en mellanliggande kropp och inte ens så fullfjädrad som andra mellannivåhus, och även om sensorn är mer än kapabel för de flesta användningsområden, är processorn lite underdriven och så när det gäller riktmärken kommer andra system att slå EOS R i IQ. Men andra system har inte 28-70 f / 2 eller 50 mm f / 1.2 (åtminstone inte med autofokus), och deras “kit” zoomar inte heller på RF 24-105. Inget system anpassar såväl äldre linser som EOS R, vilket ger omedelbar tillgång till ett större utbud av linser än något av de andra två systemen.

Ni borde inte vara så värdefulla för Canons kroppar, än mindre att slänga ut skändliga kommentarer. Det är helt okej att erkänna att Canons kroppar sällan är de bästa kropparna i sin klass / typ. Där Canon alltid har lett är med linserna, och om du verkligen brydde dig så mycket om fotografering skulle du veta att linsen betyder mer än kroppen.
Så, ja, när man jämför kroppar är Sonys absolut bäst. Nikons Z6 är felaktig men ändå ett mycket bra första försök. EOS R är ännu mer bristfällig men för en första kropp för ett helt nytt system är det fortfarande acceptabelt kapabelt. Faktor i de inbyggda linserna och EOS R drar även med Sony, enligt min uppskattning, med Z6 bakom. Kasta sedan in anpassad linsprestanda så skulle jag sätta EOS R först, speciellt om någon behöver riktigt specialglas som tilt-shift.

Olika slag för olika människor, och inget system startar och slutar bara med kamerakropparna.

Relaterade Artiklar

Back to top button