DoorDash Breach Hits 4,9 miljoner anvÀndare, inklusive leveransdrivrutiner

DoorDash Breach Hits 4,9 miljoner anvÀndare, inklusive leveransdrivrutiner

Livsmedelsleveransservicen DoorDash rapporterar ett dataintrÄng som involverar personlig information frÄn 4,9 miljoner anvÀndare, inklusive dess leveransdrivrutiner.

Den exponerade informationen omfattar namn, e-postadresser, leveransadresser, telefonnummer och hashade lösenord till anvÀndarkonton. För vissa konsumenter exponerades ocksÄ de sista siffrorna pÄ deras betalkort.

“Men fullstĂ€ndig kreditkortsinformation som fullstĂ€ndiga kreditkortsnummer eller CVV kunde inte nĂ„s”, sade företaget i ett blogginlĂ€gg pĂ„ torsdag. “Informationen som du fĂ„r Ă„tkomst Ă€r inte tillrĂ€cklig för att betala falska avgifter pĂ„ ditt betalkort.”

Den kanske mest kÀnsliga informationen som nÄs i intrÄnget var dock körkortnummer för 100 000 leveransarbetare med DoorDash, vilket skulle kunna riskera identitetsstöld. Vissa arbetare och handlare hade ocksÄ de sista fyra siffrorna i deras bankkontonummer exponerade.

Men inte alla DoorDash-anvĂ€ndare var förankrade i hacket. “AnvĂ€ndare som gick med efter 5 april 2018 pĂ„verkas inte”, sĂ€ger företaget. Dessutom hade en del av anvĂ€ndarna som registrerade sig den 5 april eller före ingen data tagits i intrĂ„nget.

DoorDash sa att det först mĂ€rkte problemet tidigare denna mĂ„nad nĂ€r det blev “medvetet om ovanlig aktivitet” som involverade en icke namngiven tredjepartsleverantör.

“Vi kunde dĂ€refter faststĂ€lla att en obehörig tredje part hade tillgĂ„ng till vissa DoorDash-anvĂ€ndardata den 4 maj 2019”, tillade företaget. “Vi tog omedelbara Ă„tgĂ€rder för att blockera ytterligare Ă„tkomst av obehörig tredje part och för att förbĂ€ttra sĂ€kerheten över vĂ„r plattform. Vi nĂ„r direkt till berörda anvĂ€ndare.”

Lösenordsdata som tagits frÄn övertrÀdelsen hashades och saltades, vilket innebÀr att referenserna effektivt krypterades, vilket gjorde dem otydliga för mÀnskliga ögon. Vilken hashingalgoritm som anvÀndes Àr oklar. För nÀrvarande uppmuntrar DoorDash alla berörda anvÀndare att ÄterstÀlla sina lösenord med den hÀr lÀnken, men Àndringen verkar inte vara obligatorisk.

Även om DoorDash betonar att de stulna uppgifterna inte rĂ€cker för de skyldiga att göra bedrĂ€gliga kreditkortsavgifter, bör offren fortfarande vara pĂ„ vakt för alla ovanliga aktiviteter pĂ„ sina finansiella konton. Det Ă€r ocksĂ„ en bra idĂ© att anvĂ€nda unika lösenord över olika internettjĂ€nster i hĂ€ndelse av att hackare och andra bedragare kan ta bort gamla lösenordsdata som lyfts frĂ„n tidigare övertrĂ€delser. Ett annat tips Ă€r att vara försiktig med phishing-e-post. Det Ă€r möjligt att DoorDash-hackaren kan slĂ„ offer genom att försöka skicka bedrĂ€gerier till sina e-postinkorgar.