Donald Trump säger att det inte kommer att förlängas TikTok-deadline

Donald trump, TikTok-avtal, US-TikTok-avtal, Trump-TikTok-avtal, USA-Kina, världsnyheter, Indian Express

President Donald Trump sa på torsdag att tidsfristen för det kinesiska företaget ByteDance att sälja sin populära kortvideoapp TikToks amerikanska tillgångar inte skulle förlängas.

“Det kommer antingen att vara stängt eller så kommer de att sälja det”, sa Trump till journalister innan de åkte till Michigan. “TikTok-tidsfristen kommer inte att förlängas.”

TikTok svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer.

ByteDance har letat efter en köpare så att den kan slutföra en affär i mitten av september och följa Trumps order att avyttra TikToks tillgångar.

TikTok är mest känt för videor av dansande människor, som blir virala bland tonåringar. Men amerikanska tjänstemän har uttryckt oro över att information om dem som använder plattformen kan överföras till Peking. TikTok har sagt att det inte skulle följa någon begäran om att dela användardata med de kinesiska myndigheterna.

Den republikanska senatorn Josh Hawley, en nära allierad med Trump, sa till Reuters tidigare på torsdagen att han inte heller stöder en förlängning av tidsfristen.

Hawley sa att han inte stödde ett resultat som inte inkluderade en fullständig försäljning.

Tidigare denna månad rapporterade Reuters att TikToks potentiella köpare diskuterade fyra sätt att strukturera ett förvärv från ByteDance, som inkluderar att köpa appens amerikanska verksamhet utan nyckelprogramvara.

“Jag är säker på att det finns ett antal bakdörrar som är inbyggda i koden och naturligtvis vet ByteDance exakt vad de är, så det måste finnas en ren, klar, total separation”, sa Hawley.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button