Domino ska använda elektriska cyklar för pizzaleveranser

En matleverans som görs på cykel har nyligen blivit en ganska vanlig syn och nu omfamnar Domino’s Pizza dem för att göra effektivare pizzaleveranser över hela Nordamerika.

Domino’s har testat användningen av elektriska cyklar i butiker i Houston, Miami och New York för att se om det är vettigt för leveranser. Det visar sig att de gör det eftersom cyklar löser ett antal trafik- och parkeringsproblem som ledde till en total förbättring av leveranserna.

Enligt Tom Curtis, Dominos verkställande direktör för företagsverksamhet, “De upplevde också arbetskraftsfördelar, eftersom butikerna kunde hyra från en bredare grupp av kandidater, inklusive de som kanske inte har bil eller körkort. Plus, butiker som levererade redan med traditionella cyklar såg förbättrad teammedlemmar med e-cyklar. “

Hundratals elektriska cyklar är avsedda att användas av Domino’s som samarbetar med Rad Power Bikes för att skapa en anpassad Dominos e-cykel. Var och en kommer att vara Dominos varumärke och kunna bära upp till 12 stora pizzor i isolerade mjuka sidor i lastutrymmen fram och bak på cykeln. Elmotorn kan hjälpa till att trampa i upp till 40 miles på en enda laddning vid hastigheter upp till 20 km / h.

Användningen av cyklar bör göra leveranser i bebyggda områden eller när trängseln är som värst varje dag mycket lättare. Samtidigt kommer Domino’s enkelt att samla in tusentals pizzaleveranser nu som har en minimal miljöpåverkan jämfört med motsvarande leveranser med bil.

Relaterade Artiklar

Back to top button