Domino ska anvÀnda elektriska cyklar för pizzaleveranser

Domino ska anvÀnda elektriska cyklar för pizzaleveranser

En matleverans som görs pĂ„ cykel har nyligen blivit en ganska vanlig syn och nu omfamnar Domino’s Pizza dem för att göra effektivare pizzaleveranser över hela Nordamerika.

Domino’s har testat anvĂ€ndningen av elektriska cyklar i butiker i Houston, Miami och New York för att se om det Ă€r vettigt för leveranser. Det visar sig att de gör det eftersom cyklar löser ett antal trafik- och parkeringsproblem som ledde till en total förbĂ€ttring av leveranserna.

Enligt Tom Curtis, Dominos verkstĂ€llande direktör för företagsverksamhet, “De upplevde ocksĂ„ arbetskraftsfördelar, eftersom butikerna kunde hyra frĂ„n en bredare grupp av kandidater, inklusive de som kanske inte har bil eller körkort. Plus, butiker som levererade redan med traditionella cyklar sĂ„g förbĂ€ttrad teammedlemmar med e-cyklar. “

Hundratals elektriska cyklar Ă€r avsedda att anvĂ€ndas av Domino’s som samarbetar med Rad Power Bikes för att skapa en anpassad Dominos e-cykel. Var och en kommer att vara Dominos varumĂ€rke och kunna bĂ€ra upp till 12 stora pizzor i isolerade mjuka sidor i lastutrymmen fram och bak pĂ„ cykeln. Elmotorn kan hjĂ€lpa till att trampa i upp till 40 miles pĂ„ en enda laddning vid hastigheter upp till 20 km / h.

AnvĂ€ndningen av cyklar bör göra leveranser i bebyggda omrĂ„den eller nĂ€r trĂ€ngseln Ă€r som vĂ€rst varje dag mycket lĂ€ttare. Samtidigt kommer Domino’s enkelt att samla in tusentals pizzaleveranser nu som har en minimal miljöpĂ„verkan jĂ€mfört med motsvarande leveranser med bil.