Domaren hänvisar stöldanklaganden mot Uber till den amerikanska advokaten

uber självkörande bil, uber rättegång, waymo, självkörande bilar, självkörande google bil, tech stöld uber waymo, tech nyheter, indian express En självkörande Uber-bil stannar vid rött ljus på Liberty Avenue genom området Bloomfield i Pittsburgh. (AP Photo / Gene J. Puskar. Filer)

En federal domare har hänvisat affärshemliga stöldanklagelser mot Uber av Googles autonoma bilenhet till USA: s advokatkontor för utredning. Distriktsdomare William Alsup i San Francisco gjorde remiss i en order som publicerades torsdag kväll. Waymo har stämt Uber med påståendet att företaget använder stulen Waymo-teknik för att utveckla sina egna självkörande fordon. Alsup är ordförande i stämningen.

“Detta ärende hänvisas till USA: s advokat för utredning av eventuell stöld av affärshemligheter baserade på den bevisuppgift som hittills har lämnats beträffande käranden Waymo LLC: s påståenden om affärshemligheter missbruk,” skrev Alsup i ordern. “Domstolen tar ingen ståndpunkt om ett åtal är motiverat eller inte, ett beslut helt upp till USA: s advokat.” Varken Uber eller Waymo skulle kommentera specifikt om domarens hänvisning torsdag kväll.

De höga insatserna för företagsspionage kretsar kring Waymos anklagelser om att Ubers arbete med självkörande bilar har kört på affärshemligheter som stulits av en tidigare Google-ingenjör, Anthony Levandowski. Waymo hävdar att innan han lämnade Google i början av förra året laddade Levandowski ner 14 000 dokument som innehåller information om ett navigeringsverktyg som heter Lidar som robotbilar behöver se vad som finns runt dem.

uber självkörande bil, uber rättegång, waymo, självkörande bilar, självkörande google bil, tech stöld uber waymo, tech nyheter, indian express Uber har kraftigt förnekat att använda Waymos idéer och hävdar att dess Lidar-system är radikalt annorlunda. (Bild för representation, Källa: AP)

Waymo har i sin rättegång hävdat att Levandowski och Uber konspirerade för att skapa en bluff självgående bilstart som heter Otto som en inledning till en affär på 680 miljoner dollar för Uber att köpa Otto och få den desperat behövda tekniken. Efter att Uber köpte Otto tog Levandowski över övervakningen av Ubers självkörande bilavdelning. Han lämnade rollen tidigare denna månad tills Waymos rättegång är löst.

Uber har kraftigt förnekat att använda Waymos idéer och hävdar att dess Lidar-system är radikalt annorlunda. Under tiden har Levandowski vägrat att vända på sin personliga bärbara dator eller svara på de flesta andra frågor som ställts av Waymos advokater samtidigt som han hävdar sin femte ändringsrätt mot självinkriminering.

Torsdag utfärdade Alsup ett beslut om Waymos begäran om ett beslut att stoppa Ubers arbete med autonoma fordon medan rättegången avgörs, men beslutet tillfälligt beseglades eftersom det innehöll konfidentiell information. I en sammanfattning av fallet sägs att domaren beviljade en del av Waymos begäran men också nekade en del. Dessutom nekade Alsup Ubers begäran att tvinga den högteknologiska företagsspioneringsstämningen utanför domstol och till skiljedom. Alsup bestämde att Waymo har tagit Levandowski till skiljedom, och en separat rättegång var den enda tillgängliga kursen för att stämma Uber.

Läs också: USA: s domare avvisar Uber-bud att flytta Waymo-ärendet till skiljedom

I ett uttalande kallade Waymo, en del av Alphabet Inc., Ubers skiljedomsbegäran ett ”desperat bud” för att undvika domstolen. “Vi välkomnar domstolens beslut idag, och vi ser fram emot att hålla Uber ansvarig i domstol för dess missförhållande”, säger uttalandet. Men Uber sa att det är olyckligt att Waymo kan undvika ett skiljedomslöfte som det kräver att anställda gör. “Vi är trygga i vårt fall och välkomnar chansen att prata om vår oberoende utvecklade teknik i vilket forum som helst.”

Relaterade Artiklar

Back to top button