DJI: s nya förstapersons drönare skyddsglasögon lovar 28 ms latens

DJI: s nya förstapersons drönare skyddsglasögon lovar 28 ms latens

Om din idé om kul Àr att fÀsta pÄ ett par skyddsglasögon och flyga en drönare i första person, förstÀrkte DJI bara den upplevelsen genom att avslöja en ny lösning med lÄg latens.

Som Engadget rapporterar förbÀttrar DJI Digital FPV-systemet drone-tillverkarens tidigare bÀsta 50 ms latens genom att sÀnka det till en mycket mer acceptabel 28 ms. Detta uppnÄs dock genom en kombination av fyra delar: FPV Air Unit Module, FPV Camera, FPV Goggles och FPV Remote Controller, som tillsammans erbjuder en 720p / 120fps eller 1080p / 60fps upplevelse.

Om det inte var tillrÀckligt imponerande har skyddsglasögonen en rÀckvidd pÄ upp till 4 km och systemet fungerar över Ätta frekvenser. Det betyder att upp till Ätta drönare kan tÀvla med varandra medan de tar full fördel av de nya sÀndningarna med lÄg latens.

BÄde FPV-kameran och FPV-glasögonen kan spela in video. Kameran kommer att fÄnga antingen 1080p vid 60fps eller 720p vid 120fps, medan glasögonen Àr begrÀnsade till 720p vid 60fps och krÀver ocksÄ att ett microSD-kort sÀtts in för lagring. Glasögonens bonus Àr att de direkt kan spela upp inspelade bilder till bÀraren eller dela en liveström med en publik.

Även om det tydligt syftar till drönracing och sĂ€kert snabbt blir populĂ€rt inom den sporten, kommer löftet om 28 ms latens för överföring och den extra bonusen pĂ„ endast 7 ms ingĂ„ngsfördröjning för att styra drönan, fĂ„ nĂ„gon att övervĂ€ga en ny drönare vill ha det hĂ€r FPV-system. Direkt frĂ„n DJI kostar det $ 007 för Fly More Combo, Ă€ven om priset för nĂ€rvarande visar en rabatt ner till $ 929. Frakt Ă€r gratis.