DJI Drones för att varna att de Àr nÀra genom att skicka Wi-Fi-signaler till telefoner

DJI Drones för att varna att de Àr nÀra genom att skicka Wi-Fi-signaler till telefoner

Orolig för att en konsumentdrona kan försöka spionera pÄ dig? Tja, den ledande leverantören DJI utvecklar ett system för att lÄta alla med en smartphone upptÀcka om företagets drönare flyger i nÀrheten.

PĂ„ onsdag demonstrerade DJI övervakningssystemet “drone-to-phone”, som involverar antennbot som sĂ€nder Wi-Fi-baserade signaler som existerande smartphones enkelt kan upptĂ€cka.

“Med hjĂ€lp av en enkel app kan vem som helst inom drönarens radioomrĂ„de ta emot signalen och lĂ€ra sig platsen, höjden, hastigheten och riktningen för drönaren, samt ett identifieringsnummer för drönaren och placeringen av piloten,” sĂ€ger företaget sa i tillkĂ€nnagivandet.

DJI Phone Drone System

DJI utvecklade systemet dĂ„ US Federal Aviation Administration utarbetar en regel som krĂ€ver att alla konsumentdroner erbjuder “fjĂ€rridentifiering”, eller vad som i grunden Ă€r en elektronisk registreringsskylt. Med ID-systemet kommer flygmyndigheter och poliser att kunna spĂ„ra nĂ€rliggande drönare under flygning och ocksĂ„ ta reda pĂ„ vem som Ă€ger dem i hĂ€ndelse av att flygbotsarna orsakar problem.

“Runt om i vĂ€rlden har luftfartsmyndigheter sagt att fjĂ€rr-ID Ă€r nyckeln till att tillĂ„ta mer komplex drönanvĂ€ndning och att lösa oro över sĂ€kerhet och sĂ€kerhet”, sĂ€ger DJI: s vice president Brendan Schulman i ett uttalande. “DJI: s direkta drone-to-phone fjĂ€rr-ID visar att vi Ă€r engagerade i att tillhandahĂ„lla en lösning pĂ„ ett sĂ€tt som direkt kan anvĂ€ndas över hela vĂ€rlden utan ytterligare infrastruktur.”

Den viktigaste fördelen med DJI: s lösning Àr att det inte krÀver att kunden köper ny utrustning eller skaffar en mobilplan för sin drönare. IstÀllet förlitar sig det pÄ det befintliga Wi-Fi Aware-protokollet för att skicka ut en radiosignal till nÀrliggande telefoner.

“Eftersom den inte behöver ansluta till en Wi-Fi-basstation, ett mobilnĂ€t eller nĂ„got annat externt system, fungerar det pĂ„ landsbygden utan telekomtjĂ€nst. I DJI: s preliminĂ€ra testning kan Wi-Fi Aware-signaler tas emot frĂ„n mer Ă€n en kilometer bort, sĂ€ger företaget i dagens tillkĂ€nnagivande.

Demonstrationen av telefon-till-drönarsystemet intrÀffade i en park i Montreal, Kanada under en internationell dronekonferens, enligt företaget. En DJI Mavic Air och Mavic 2 Enterprise drone kunde överföra Wi-Fi-signalerna till smartphones frÄn Samsung, Google och Xiaomi.

DJI planerar att lansera systemet till kunder som en framtida programuppdatering. Men för nÀrvarande Àr det fortfarande under omslag, i vÀntan pÄ vÀgledning frÄn luftfartsmyndigheter. Det kinesiska företaget byggde systemet av den befintliga DJI AeroScope-tekniken, som den sÄlde som en hÄrdvaruenhet sÄ att operatörer pÄ flygplatser, fÀngelser och kÀrnkraftverk kan identifiera nÀrliggande drönare.