Disneys innehÄll försvinner frÄn TV nÀr Disney + lanserar vÀvstolar

Disneys innehÄll försvinner frÄn TV nÀr Disney + lanserar vÀvstolar

Disney + kommer att lanseras i USA imorgon den 12 november, men Disney bestÀmde sig för att inte vÀnta tills dess nya streamingtjÀnst Àr tillgÀnglig för att börja rensa innehÄll frÄn andra kanaler.

Som Fast Company rapporterar började folk i slutet av förra veckan att mÀrka att deras favoritinnehÄll frÄn Disney plötsligt hade försvunnit frÄn kabel- och satellittjÀnster. Disney Channel har tydligen tappat innehÄll och försök att anvÀnda Disney Now resulterar inte i mer tillgÄng till Star Wars eller Mickey Mouse-shower.

Som mediefuturisten Rich Greenfield pÄpekar i en tweet Àr att rensa ut innehÄllet ett uppenbart drag av Disney för att förbereda sig för lanseringen av Disney + och ett tryck för att fÄ folk att prenumerera. Det kommer sÀkert inte att tas emot bra av kabel- och satellitföretag som precis har tappat vÀrdefullt innehÄll till synes över natten.

En diskussion dök upp pÄ Reddit efter att anvÀndaren Tdaddysmooth mÀrkte att den interaktiva animerade barnshowen Little Einsteins försvann frÄn Playhouse Disney. Det fick andra att kontrollera och mÀrka att stora mÀngder innehÄll hade gÄtt frÄn Disney Now och bekrÀftelse pÄ att gamla program pÄ Disney Channel skulle flyttas till Disney + uppenbarligen aldrig att ÄtervÀnda.

Medan detta drag inte Àr förvÄnande med tanke pÄ att Disney vill att alla ska prenumerera pÄ sin nya tjÀnst, vilket gör att det finns ett innehÄllsgap. Att göra det Àr mer benÀgna att uppröra och frustrera förÀldrar Àn att fÄ dem att anmÀla sig till Disney +. Ingen uppskattar att bli pressad att göra nÄgot, sÀrskilt nÀr det handlar om att vÀlja att spendera mer pengar varje mÄnad.

Disney + lanseras i morgon och kommer att finnas allmÀnt tillgÀngligt över strömmande enheter inklusive Amazons Fire TV-sortiment. Verizon erbjuder kunden 12 mÄnaders gratis tillgÄng, och förÀldrar kommer gÀrna att höra att alla program eller filmer du laddar ner frÄn den nya tjÀnsten inte kommer att upphöra att gÀlla.