Disney + toppar 10 miljoner registreringar

Disney + toppar 10 miljoner registreringar

Disney + startade starkt: På lanseringsdagen hade den nya streamingtjänsten mer än 10 miljoner registreringar, enligt Disney.

F√∂retaget tillk√§nnagav siffran med h√§nvisning till “extraordin√§r konsumentefterfr√•gan.” F√∂r perspektivet tog det HBO: s onlinestreamingtj√§nst tre √•r att n√• 5 miljoner anv√§ndare.

Den massiva dag-en-efterfrågan är också varför Disney + led av problem på tisdag när tjänsten först lanserades. Avbrottet uppmanade användare över hela landet att rapportera problem med att ansluta till Disney + -appen.

Disneys tillkännagivande beträffande anmälningarna var lite detaljerad. Så det är fortfarande oklart hur många av dessa prenumeranter som betalar användare, får det gratis som Verizon-kund eller anlitas i den kostnadsfria provperioden. Vi måste vänta till Disneys nästa kvartalsresultat för mer information.

Disney + Apptopia

Analysföretaget Apptopia rapporterar också hög efterfrågan på Disney +. Appen för streamingtjänsten laddades ner mer än 3,2 miljoner gånger inom 24 timmar efter tisdagens lansering.

En stor fråga är om Disney + kommer att äta på Netflixs streamingverksamhet, som för närvarande har 60 miljoner abonnenter i USA. Under de senaste kvartalen har Netflixs abonnenttillväxt i USA i stort sett varit oförändrad och i stället tvingats banken för att utöka sitt tittarantal över internationella marknader.

Minst ett forskningsföretag är hausse på Disney +: s utsikter. Digital TV Research har prognostiserat att streamingtjänsten skulle nå 101 miljoner globala abonnenter till 2025. Netflix å andra sidan kommer att nå cirka 230 miljoner.

För närvarande är Disney + endast tillgängligt i USA, Kanada och Nederländerna. Men det kommer att rulla ut till fler europeiska marknader nästa år.