Disney to Bundle Disney +, ESPN +, Hulu för 12,99 USD i månaden

Disney buntar sina tre streamingtjänster – Disney +, ESPN + och den annonsstödda versionen av Hulu – till ett paket som kostar 12,99 USD per månad för amerikanska konsumenter.

Paketet kommer att finnas tillgängligt den 12 november, samma dag som den fristående streamingtjänsten Disney + lanseras, sa Disneys vd Bob Iger i ett tisdagssamtal. “Ingenting är viktigare för oss än att få det rätt,” sade Iger enligt uppgift.

Priset på 12,99 USD verkar vara en bra affär; om du skulle prenumerera individuellt på varje streamingtjänst måste du betala 17,99 USD.

Priset på 12,99 dollar är också samma kostnad som Netflix standardplan, som låter dig titta på videor i HD-kvalitet på upp till två enheter samtidigt. Disneys paket ger dig dock tillgång till vissa livesporter via ESPN + (dock ingen NFL eller NBA).

Paketet kan sticka ut på en marknad som blir full av konkurrerande streamingtjänster, som snart kommer att innehålla erbjudanden från Apple och WarnerMedia. Iger sa att hans företag planerar att distribuera Disney + och förmodligen det nya paketet på Apple, Amazon och Google-tjänster. Senare denna månad kommer konsumenterna att se en marknadsföring för Disney +, som på egen hand kommer att kosta 6,99 dollar per månad eller 69,99 dollar per år.

Företaget spenderar dock en förmögenhet på att utöka sin streamingaffär. Under årets andra kvartal rapporterade företagets division “direkt till konsument och internationell” en rörelseförlust på 553 miljoner dollar relaterade till investeringar i Disney +, ESPN + och konsolideringen av Hulu, som det nu kontrollerar på grund av sitt nyligen förvärv av 21st Century Fox.

Relaterade Artiklar

Back to top button