Dish TV återinför sin låsperiod för kanaler: Här är vad det betyder för prenumeranter

Dish TV har listat inlåsningsperioden för sina High Definition (HD) och Standard Definition (SD) a-la-carte-kanaler och -paket.

Dish TV har återinfört inlåsningsperioden för sina kanaler samt tilläggspaket efter att den togs bort av DTH-operatören tidigare i år. Låsperiod betyder att en abonnent inte kan ta bort kanaler eller paket från sitt paket före den inställda tiden. Före detta tog rival Tata Sky också bort låsperioden för sina kanaler.

Dish TV har listat inlåsningsperioden för sina High Definition (HD) och Standard Definition (SD) a-la-carte-kanaler och -paket. De flesta enskilda kanaler har en inlåsningsperiod på 30 dagar, vilket innebär att prenumeranter inte kommer att kunna ta bort dem innan denna period, även om de bestämmer sig för att de inte längre vill titta på en kanal.

Så, till exempel, om en abonnent har valt & TV för sitt månatliga kanalpaket men de bestämmer sig för att de vill ta bort det innan den 30-dagars inlåsningsperiod som Dish TV ställer in, kommer de inte att kunna göra det. Liknande låsningstider har också införts för kanalpaket.

Kanaler inklusive Zee TV, Star Plus, Sab, Colors, HBO, MTV, National Geographic kommer alla med 30 dagars inlåsningsperiod. När det gäller förpackningar varierar låsningstiden från 30 dagar till 360 dagar. Till exempel har inlåsningsperioden för “Swagat North East” -paketet ställts in till 30 dagar, medan “India Cricket English 6M (1)” -paketet har 180 dagars inlåsningsperiod. Paketet ‘India Cricket Hindi 12M (1)’ har en inlåsningsperiod på 360 dagar.

Liknande låsningstider har också införts för kanalpaket.

Eftersom Dish TV har återinfört inlåsningsperioden kommer inte abonnenterna att kunna släppa kanaler fritt. DTH-leverantören hade tidigare tagit bort den här funktionen, varefter Tata Sky också tog bort lock-in period för kanaler. Under tiden uppdaterade Dish TV nyligen sin Multi-TV-policy med en platt nätverkskapacitetsavgift (NCF) på Rs 50 för varje sekundär anslutning.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button