Din PS4 kan inte ansluta till Facebook lÀngre

Din PS4 kan inte ansluta till Facebook lÀngre

Om dina vÀnner Àr pÄ Facebook och du spelar pÄ en PS4 Àr möjligheten att lÀnka de tvÄ ganska anvÀndbar för delning. Men Sony meddelade den hÀr veckan att Facebook-integration inte lÀngre Àr tillgÀnglig för PS4-Àgare.

Som Kotaku rapporterar slutade möjligheten för en PS4 att integreras med ett Facebook-konto igÄr. Sony förklarade inte varför integrationen plötsligt upphörde, men det har förklarat vad det betyder för PS4-Àgare som redan hade sin konsol kopplad till det sociala nÀtverket.

Borttagning av kontointegrationen innebĂ€r att du inte lĂ€ngre kan dela “skĂ€rmdumpar, videor, musik, trofĂ©detaljer eller lĂ€nkar till spelsĂ€ndningar” pĂ„ Facebook. Det betyder ocksĂ„ att vĂ€nlistans funktioner, inklusive att lĂ€gga till vĂ€nner pĂ„ PS4 frĂ„n ditt Facebook-konto, inte lĂ€ngre Ă€r möjliga.

Förmodligen den största smÀrtan kommer för alla som anvÀnder en profilbild pÄ sin PS4 som importerades frÄn Facebook. Bilden mÄste nu bytas ut. Detta kan göras pÄ din PS4 pÄ sidan InstÀllningar -> Kontohantering -> Kontoinformation -> Profil -> Profilbild. VÀlj bara en ny bild, eller om du fortfarande vill anvÀnda en bild som Àr lagrad pÄ Facebook, anvÀnd PlayStation-appen för att ladda upp den nÀr du har sparat den frÄn Facebook.

Medan Sony inte anger varför integrationen slutade, Ă€r Facebook uppenbarligen det. En talesman för det sociala nĂ€tverket slĂ€ppte ett uttalande som förklarade: “Vi arbetar med Sony för att slutföra ett uppdaterat kontrakt som Ă€r utformat för att förbĂ€ttra Facebook-integrationen pĂ„ PlayStation. Medan dessa diskussioner pĂ„gĂ„r kommer Facebook-funktioner inte att finnas tillgĂ€ngliga pĂ„ PlayStation 4. Vi hoppas fĂ„ tillbaka dessa funktioner sĂ„ snart vĂ„ra lag nĂ„r en överenskommelse. “

SÄ det finns en chans att Facebook-integrationen kommer tillbaka, men hÄll inte andan. Kontraktsförhandlingar Àr inte kÀnda för att vara en process som avslutas snabbt.